OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λ. Σκλαβούνος: «Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς.Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, το σχολικό έτος ξεκινά και πάλι και μας στέλνει μήνυμα ελπίδας, με νέους στόχους και νέες προσδοκίες».

«Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να τους προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, να ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, να τους καθοδηγήσουν και να τους εμπνεύσουν.

Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, διότι γαλουχεί και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης.

Είναι χώρος που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να εξελίσσουμε, ο καθένας από τον δικό του τομέα ευθύνης.

Εμείς, ως Δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να βοηθάμε όποτε και αν χρειαστεί, σε όποια κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη προκύπτει.
Προτεραιότητά μας είναι να νιώθουν τα παιδιά μας ασφαλή και να απολαμβάνουν ένα φιλόξενο, καθαρό και λειτουργικό σχολείο, διότι εκεί χτίζεται το μέλλον μας.

Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, με υγεία, και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και δύναμη»!

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice