OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

Για τον καθιερωμένο αγιασμό βρέθηκαν μετά το πρώτο κουδούνι στο σύνολο των σχολείων του Δήμου Ήλιδας τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέστη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον αγιασμό των σχολείων του 1ου Δημοτικού Αμαλιάδας και του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, ενώ το σύνολο των αντιδημάρχων στα υπόλοιπα σχολεία, τόσο στη Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, όσο και στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας.

Όπως τόνισε κατά τους χαιρετισμούς του στους μαθητές ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Εύχομαι στους μαθητές υγεία, δύναμη για μια δημιουργική χρονιά, με αισιοδοξία και πρόοδο. Άλλωστε, το σχολείο αποτελεί μια δεύτερη μεγάλη οικογένεια, μία οικογένεια έτοιμη να σας συνοδεύσει με αγάπη στο ταξίδι της γνώσης, της προόδου και της αυτοπραγμάτωσης».

Ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στις σημαντικές αλλαγές που έφερε η απόφαση της Πολιτείας για κατάργηση των σχολικών επιτροπών, περνώντας πλέον από το καλοκαίρι τη διαχείριση των σχολείων στους οργανισμούς των Δήμων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν.

«Η αλλαγή στη διαχείριση των σχολείων δημιούργησε νέα δεδομένα, τόσο για τους δήμους, όσο και για τα ίδια τα σχολεία. Είναι μια νέα διαδικασία και θα πάρει χρόνο για να βρούμε όλοι μια κοινή συνισταμένη, σε σχέση με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Ως Δήμος κάναμε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου τους τελευταίους δύο μήνες, προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα και χωρίς προβλήματα για να ανοίξουν», κατέληξε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ρόδου: Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη

otavoice

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice