OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

Αισθητή κάνει την παρουσία της και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88 η ΔΕΘ , καθώς στο περίπτερο των 104 τ.μ. που έχει διαμορφώσει φιλοξενούνται για πρώτη φορά επτά Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας (ΚΕΔΗΠάτρας, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ήλιδα, Ξηρόμερο, Πύργος και Βόνιτσα), όπως επίσης και ειδικές βιτρίνες όπου προβάλλονται προϊόντα που παράγονται στην Ολυμπιακή Γη.

Στο εκθεσιακό περίπτερο της ΠΔΕ οι Δήμοι προβάλλουν τις τοπικές τους ιδιαιτερότητες, ενώ επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας , Ηλείας, αλλά και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Δυτικής Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός του περιπτέρου, η ποικιλία των θεμάτων, τα χρώματα και το ενημερωτικό υλικό που υπήρχε, είχε ως αποτέλεσμα το περίπτερο μας να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, οι οποίοι σταματούσαν για να ενημερωθούν και να μιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων. Παράλληλα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πολλές και σημαντικές επαφές, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επιχειρηματικό.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν τιμώμενη Περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε σε ειδικό χώρο (gastronomycorner) της ΔΕΘ, σε συνεργασία με τους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αμφιλοχίας και Ξηρόμερου, γαστρονομικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί στο κοινό ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής μας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, «η φετινή ΔΕΘ ήταν μία πρόκληση για εμάς και τα καταφέραμε αφού φιλοξενήσαμε επτά δήμους σε μια άψογη συνεργασία που είχαμε τόσο στην προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Αυτή η κοινή μας παρουσία θέλουμε να μετουσιωθεί σε περισσότερες κοινές δράσεις με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων οι οποίες θα προσδώσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Κατά την παραμονή του στη ΔΕΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, περιηγήθηκε στα περίπτερα των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τα stand των επιχειρήσεων της περιοχής μας. Συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των επιχειρήσεων και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης των εταιρειών τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την επίσκεψή του δήλωσε : «Είδα νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, μεράκι και καινοτόμες ιδέες. Το σημαντικότερο ήταν τα φωτεινά πρόσωπα και η αισιοδοξία για το μέλλον. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα κοντά στον επιχειρηματία, τον έμπορο και τον εργαζόμενο. Με τα προγράμματα και τις δράσεις μας προσπαθούμε να διευκολύνουμε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να του δίνουμε προοπτική για το μέλλον του».

Στη ΔΕΘ βρέθηκαν ακόμη ο Αν. Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης. Την αποστολή της ΠΔΕ πλαισιώνουν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η υπεύθυνη του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών, Θεανώ Βούρτση και οι συνεργάτες Ζωή Δημοπούλου και Μαρία Κουτρουμάνου.

Το περίπτερο της ΠΔΕ βρίσκεται στο Pavilion 6, stand 4 όπου στεγάζονται όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και οι ώρες λειτουργίας είναι:

-Καθημερινές: 16:00-22:00
-Σάββατο 14/09: 10:00-22:00
– Κυριακή 15/09: 10:00-22:00

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ρόδου: Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη

otavoice

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice