OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για την έκθεση ADIFE 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση “ADIFE 2024” (Abu Dhabi International Food Exhibition) που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο ADNEC στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η διεθνής έκθεση “ADIFE”, που είναι η συνέχεια της διοργάνωσης “SIAL MIDDLE EAST”, είναι το επιτυχημένο εμπορικό γεγονός που ενώνει περισσότερους από 16.800 επαγγελματίες του χώρου από 50 χώρες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Αραβικής Χερσονήσου για τον κλάδο τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (ΜΕΝΑ).
Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση “ADIFE” του 2023 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 εκθέτες, παρευρέθηκαν 18.000 εμπορικοί επισκέπτες και 200 hosted buyers προερχόμενοι από τουλάχιστον 50 χώρες παγκοσμίως και υπολογίζεται ότι έγιναν εμπορικές συμφωνίες που έφτασαν το ύψος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από τις επιτυχημένες συμμετοχές τα έτη 2018, 2019, 2022 και 2023 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πέμπτη φορά στην εν λόγω έκθεση, με σκοπό την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών), τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας προς την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Για τη συμμετοχή στην έκθεση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, σε ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

– τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης

– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας

Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Χορηγεί voucher στα πρωτάκια για αγορά σχολικών ειδών

otavoice

Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με περηφάνια την παραολυμπιονίκη, Έλενα Παπασταματοπούλου

otavoice

Δούκας σε Σκέρτσο: Το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται

otavoice

Δ. Βόλβης: Διοργανώνει μουσική εκδήλωση στην Κατωιταλική διάλεκτο Γκρίκο

otavoice

Βράβευση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, για τις δράσεις του στην Βιώσιμη Κινητικότητα

otavoice