OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σε σύσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσιάρα Κώστα, παρουσία του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης κ. Παπαδόπουλου Μιχάλη, του Γενικού Γραμματέα κ. Στρατάκου Γιώργου, του Διευθυντή κ. Κόκκινου Ντίνου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Περιφέρεια και λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Σε ότι αφορά στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αξιολογήθηκε η πορεία των διαδικασιών, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία και αποφασίστηκε η λήψη τελικής απόφασης σε επόμενη συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει σε 15 ημέρες περίπου. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα γίνει ενιαίος διαγωνισμός για όλη τη χώρα ή θα συνεχίσει η διαδικασία στη Δυτική Μακεδονία επί της οποίας εκκρεμούν προσφυγές διαγωνιζομένων.

Στο θέμα αποζημίωσης των αλιέων καραβίδας στη Λίμνη Πολυφύτου που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης διεξοδικά προς τον Υπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στους επαγγελματίες αλιείς, ο τρόπος υλοποίησης της δέσμευσης έτσι ώστε να είναι σύντομη και οι πιθανοί πόροι. Οριστική λήψη απόφασης σε 15 ημέρες.

Στο μεγάλο και χρονίζον πρόβλημα παραχώρησης εκτάσεων κάτω των 100 στρεμμάτων, σε αγρότες και επαγγελματίες, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για σύντομη οριστικοποίηση της διαδικασίας παραχώρησης έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η δημόσια γη προς όφελος των πολιτών. Προς τούτο θα αναλάβει την αναγκαία πρωτοβουλία.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα εναέριας χαλαζικής προστασίας αποφασίστηκε, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα η υποβολή πρότασης ένταξης των Νομών Καστοριάς και Γρεβενών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι εξέλιξη.

Τέλος, ζητήθηκε η έγκριση αύξησης του προϋπολογισμού ένταξης στην Κ.Α.Π. του αρδευτικού Μεσοβούνου προκειμένου, στη συνέχεια, να επαναδημοπρατηθεί το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice