OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σαρωνικού: Χιλιάδες άτομα στη συναυλία για «Ελεύθερες Παραλίες»

Μια μοναδική σε παλμό, συγκίνηση και ενθουσιασμό συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην παραλία Γλύστρα, μια από τις δυο ακτές που η ΕΤΑΔ ΑΕ επιχειρεί να αποδώσει σε επιχειρηματία, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες.

Περισσότερα από 5.000 άτομα κατέκλισαν την ακτή, παρά την διαρκή απειλή έντονης βροχόπτωσης, προκειμένου να στείλουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κρατήσουν τις παραλίες τους ανοιχτές.

Τα συνθήματα διαμαρτυρίας τους («δεν θα περάσει», «εδώ θα γίνει της Κερατέας») ενώθηκαν με τις φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Σαρωνικού και του Συντονιστικού «Ελεύθερες Παραλίες» για τη διοργάνωση συναυλίας αντίθεσης στα σχέδια της ΕΤΑΔ ΑΕ.

«Όσο είμαστε ενωμένοι και όσο έχουμε μαζί μας το καταπληκτικό Συντονιστικό που από την πρώτη στιγμή κατέθεσε όλη του την ενέργεια και την ψυχή σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα περάσουν τα σχέδια αποκλεισμού της παραλίας. Αυτός ο αγώνας κερδίζεται μόνο με ψυχή με πίστη και με φλόγα.

Όταν πριν 40 μέρες ξεκινήσαμε κάποιοι μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το κράτος της ΕΤΑΔ, εμείς όμως τους λέγαμε ότι χαμένη είναι μόνο η μάχη που δεν δόθηκε», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου στον χαιρετισμό του». Και υπογράμμισε:

«Σήμερα καταλήξαμε σε μια μεγάλη στιγμή:

Με δύο Αποφάσεις, η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σαρωνικού προχώρησε στην ακύρωση δύο πράξεων «Εκτέλεσης Εργασιών» που αφορούν στην κατεδάφιση κατασκευών στην παραλιακή περιοχή Λαγονησίου, που είχαν εγκριθεί προς όφελος των συμφερόντων της ΕΤΑΔ ΑΕ, από τη τότε αρμόδια ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου (Πολεοδομία).

Αυτό είναι μια σημαντική νίκη μας! Μπορούν ωστόσο ανά πάσα στιγμή να έρθουν εδώ τα ΜΑΤ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον πιο δυνατό αγώνα μας. Και αυτό θα κάνουμε!», κατέληξε ο Δημ. Παπαχρήστου απευθυνόμενος στον κόσμο που φώναζε συνθήματα, δίνοντας υπόσχεση ότι τα δρομολογούμενα σχέδια κλεισίματος των ακτών, δεν θα περάσουν.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης τα μέλη του Συντονιστικού Γιώργος Βήχας, Χρήστος Κοτσιρέας και Στέλλα Κόλλια ενώ τη στήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασαν και οι καλλιτέχνες. Τραγούδησαν οι Νατάσσα Μποφίλιου, Τζώρτζια (Μπλε), Λεωνίδας Μπαλάφας, Κατερίνα Κυρμιζή, Αργυρώ Καπαρού, Νίκος Ζιώγαλας, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Ερωφίλη, Νίκος Ψημίτης, Δημήτρης Λάιος, Λεωνίδας Μαριδάκης, Let’s st-art, Αντιγόνη Κάραλη, Νίκος Βασιλικός, Δημήτρης Βαρελάς, Θάνος Δρούγκας, Κωνσταντίνος Χασάπης.

Η εκδήλωση έκλεισε μετά τα μεσάνυχτα υπό το φως συνεχών αστραπών που έπεφταν κάπου μακριά, συγκρατώντας τη βροχή εκτός Σαρωνικού.

Το πρωί της Τετάρτης 11/9 οι κάτοικοι μαζί με τον δήμαρχο Δημ. Παπαχρήστου και μέλη του Συντονιστικού συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους από το χώρο της επίδικης παραλίας Γλίστρα (η άλλη είναι το Πεύκο) φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ.

Στη Γλίστρα παραμένουν σε 24ωρη βάση ομάδες περιφρούρησης ενώ βρίσκονται παρατεταμένα και μηχανήματα του δήμου, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια κατεδάφισης της γλίστρας που υπάρχει για τη διευκόλυνση σκαφών, ενέργεια που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε περίφραξη του χώρου από την ΕΤΑΔ.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και σύλλογοι εκδίδουν ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αίτημα του δήμου για διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας.

Μετά τον Δήμο Αγ. Δημητρίου, τη Δευτέρα 9/9 ήταν η σειρά του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice