OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

H πανδαισία του 3×3 Βasketball επιστρέφει στη Βάρκιζα

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τη Greece3x3, διοργανώνει το ξεχωριστό Διεθνές Τουρνουά 4ο Varkiza 3×3 Basketball FIBA Endorsed 2024, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στο ελληνικό και στο διεθνές στερέωμα, και έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των αθλητών και του φιλοθεάμονος κοινού.

Η μπασκετική πανδαισία, που κάθε χρόνο ανεβάζει στα ύψη την ένταση και την αδρεναλίνη, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και αστέρων του αθλητισμού και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, θα φιλοξενηθεί στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας της Βάρκιζας σε ένα ελκυστικό και πλούσιο τετραήμερο, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το απόγευμα της Πέμπτης (19/09), το απόγευμα της Παρασκευής (20/09), το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου (21.09) και το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής (22/09).

Για πρώτη φορά στα χρονικά η ατζέντα του Τουρνουά περιλαμβάνει 19 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, που είναι οι ακόλουθες:

Αγόρια: Κάτω των 9 ετών, κάτω των 11 ετών, κάτω των 13 ετών, κάτω των 15 ετών, κάτω των 17 ετών.

Κορίτσια: Κάτω των 9 ετών, κάτω των 11 ετών, κάτω των 13 ετών, κάτω των 15 ετών, κάτω των 17 ετών.

Μεικτές ομάδες: κάτω των 9 ετών, κάτω των 11 ετών, κάτω των 13 ετών.

Γυναίκες: Open άνω των 18 ετών.

Άνδρες: Open άνω των 18 ετών, άνω των 35 ετών, άνω των 40 ετών, άνω των 45 ετών, άνω των 50 ετών.

Επιπροσθέτως, στο φετινό τουρνουά, παρέχεται η ευκαιρία συμμετοχής σε μεμονωμένους αθλητές και μεμονωμένες αθλήτριες που θα τοποθετούνται σε ομάδες αναλόγως της ηλικιακής κατηγορίας τους. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Τουρνουά μπορούν να εγγράφονται σκανάροντας το QR Code που εμφανίζεται στην αφίσα και οδηγεί στην επίσημη πλατφόρμα της FIBA.

Το κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται ως εξής: 10 ευρώ ανά άτομο για τις ομάδες κάτω των 9, κάτω των 11 και κάτω 13 ετών, 40 ευρώ ανά ομάδα για τις κατηγορίες κάτω των 15 ετών, 60 ευρώ ανά ομάδα για τις κατηγορίες κάτω των 17 ετών, 80 ευρώ ανά ομάδα για την κατηγορία άνω των 18 ετών γυναικών και για τις κατηγορίες άνω των 35, άνω των 40, άνω των 45 και άνω των 50 ανδρών και 120 ευρώ ανά ομάδα για την κατηγορία άνω των 18 ανδρών.

Από το κόστος συμμετοχής εξαιρούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου και οι αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων του Δήμου που συμμετέχουν στις κατηγορίες κάτω των 9, κάτω των 11 και κάτω των 13 ετών.

Χρηματικά έπαθλα και δώρα

Η ομάδα που θα επικρατήσει στην κατηγορία Open ανδρών άνω των 18 ετών θα εισπράξει χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ, ενώ η φιναλίστ αυτής της κατηγορίας θα λάβει 1.000 ευρώ.
Οι νικητές όλων των κατηγοριών, όπως επίσης και των διαγωνισμών θα λάβουν πλούσια δώρα, μεταξύ αυτών ρολόγια Boss, Tommy Hilfiger,Welder & MVMT Watches, συλλεκτικές μπάλες και ρούχα που προσφέρει η εταιρεία FILA.

Διαγωνισμοί α λα ΝΒΑ

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Τουρνουά θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί βγαλμένοι από τον κόσμο του ΝΒΑ (Skills Challenge, Τhree-point Contest, Free Throw Contest, Shooting Stars, Shoot Αll Around, Knockout Challenge) στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι και να διεκδικήσουν πλούσια δώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να μένουν συντονισμένοι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA (https://play.fiba3x3.com/events/0eeceb3c-fd9e-48b8-9c81-34964a832c31) και των λογαριασμών της Creece 3×3 στο Instagram και στο Facebook.

Το δημοφιλέστερο αστικό άθλημα του κόσμου

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκειται η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3×3. Είναι ένα παιχνίδι για όλους!

Το 3×3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς, αρχής γενομένης από το 2021 στο Τόκιο αποτελεί επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προσελκύει διαρκώς νέους φίλους και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice