OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

Ξεκινάει η λειτουργία του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Το εργαστήριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης, τεχνίτες πέτρας, οικοδόμοι, καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για παραδοσιακές μορφές δόμησης.

Το Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης αποτελεί ένα μοναδικό βιωματικό εργαστήριο για όσους πρόκειται να συμμετάσχουν, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη της πέτρας από καταξιωμένους επιστήμονες και σημαντικούς τεχνίτες που διακρίνονται για την εμπειρία τους.

Η λειτουργία του 8ου Εργαστηρίου σηματοδοτεί την ίδρυση της Σχολής Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα για την περιοχή και αποτελεί αιτία για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και ένα μέσο διατήρησης της τέχνης και της παράδοσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη δημιουργία της Σχολής Πέτρας συμβάλλει στην αναγέννηση ενός σημαντικού επαγγέλματος για την ιστορία και τη βιωσιμότητα της περιοχής, ενώ τελικός στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα των τοπικών κοινωνιών.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλ. 2461351294

Mail: ap.oikonomikon@pdm.gov.gr

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice

Δήμος Ασπροπύργου: Έναρξη εγγραφών των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου

otavoice