OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά παίρνει η 88η ΔΕΘ, που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προσκαλεί όλους να περάσουν τις πύλες της και να βιώσουν την εμπειρία της.

Χθες η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεονώρα Ζουγανέλη με τις υπέροχες μελωδίες και το πλούσιο ρεπερτόριο τους έδωσαν μία ανεπανάληπτη συναυλία. Σήμερα ο Γιώργος Κακοσαίος και η Χριστίνα Σάλτη θα δώσουν μία μοναδική συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί δωρεάν τις συναυλίες, μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην 88η ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή το εντυπωσιακό θέαμα του Drone Light Show επανέρχεται στις 14-15 Σεπτεμβρίου με διαφορετικές «χορογραφίες» κάθε ημέρα στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης.

7 φοιτητικές αγωνιστικές ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα τεχνολογικά προηγμένα οχήματα τους είναι παρούσες μεταξύ άλλων στο αφιέρωμα της Akademia, που φέτος δεν είναι μόνο σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και πόλος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Στο περίπτερο 17 της Akademia συμμετέχουν 74 συνολικά εκθέτες καλύπτοντας 2.240 τμ, ανάμεσα στους οποίους και 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από Ελλάδα και Κύπρο, εταιρίες τεχνολογίας, Start Ups, το ENTERPRISE GREECE, το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Εταιρία Εξαγωγικών Πιστώσεων, καθώς και το Υπερταμείο-GROWTHFUND με συμμετοχή 12 εταιριών.

Στη σκηνή του Περιπτέρου της Γερμανίας, της Τιμώμενης Χώρας, θα εμφανιστούν σήμερα από τις 20:15-21:45 οι Munich Supercrew, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μουσικά κομμάτια σε απλά γερμανικά, τα οποία προάγουν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Πριν από το κονσέρτο τους θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές γερμανικής γλώσσας, αλλά και ένα warm-up σεμινάριο για παιδιά, ώστε να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στο διαδραστικό κονσέρτο που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ (υπαίθριος χώρος C08 -stand 09 απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ). Εκεί οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα ανακαλύψουν την αυθεντική γεύση των πιροσκί, παρασκευασμένων με παραδοσιακή συνταγή και φρέσκα, τοπικά υλικά. Τα πιροσκί θα συνοδεύονται από τις λευκές και ροζέ «Γοργόνες», τα κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο Περίπτερο 6 στις 18:30 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μαγειρεύει και κερνάει ντολμαδάκια γεμιστά με πλιγούρι, λουκάνικο, φλωρινέλα και chutney ντομάτας και οσπριάδα με ροδάκινα Βελβεντού με επιμέλεια του σεφ Βαγγέλη Πασπάλη. Καθημερινά την ίδια ώρα στο Περίπτερο 6 πραγματοποιείται η γιορτή γευσιγνωσίας από τις Περιφέρειες.

Η τεράστια ιστορία της ΔΕΘ αποτυπώνεται με τον πιο παραστατικό τρόπο στο Περίπτερο 12 στο αφιέρωμα «Digital Legacy HELEXPO». Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη των δεκαετιών του 1920 και του 1950, μέσα από εικονικές περιηγήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια και μία έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων. Ακόμη μπορούν να ξεναγηθούν εικονικά στις πρώτες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πεδίο του Άρεως τη δεκαετία του 1920 και στο εκθεσιακό κέντρο της δεκαετίας του 1950 και να ανακαλύψουν μοναδικής αρχιτεκτονικής περίπτερα. Επίσης θα γνωρίσουν μια εκπαιδευτική εφαρμογή, με την οποία με διαδραστικό τρόπο μαθαίνεις την ιστορία της ΔΕΘ.

Το «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» καλά κρατεί στους χώρους της ΔΕΘ, με περισσότερα από 1.000 μικρά και μεγάλα δώρα να περιμένουν τους επισκέπτες. Καθημερινά περισσότερα από 100 μαγνητάκια, με το λογότυπο της ΔΕΘ-HELEXPO και το σύμβολό της, τον πύργο του ΟΤΕ, τοποθετούνται σε όλους τους χώρους της ΔΕΘ. Όσοι βρίσκουν τα μαγνητάκια του κρυμμένου θησαυρού, σκανάρουν το QR code και βλέπουν άμεσα τι κέρδισαν. Όλα τα μαγνητάκια κερδίζουν μικρά ή μεγάλα δώρα.

Σήμερα Πέμπτη το ωράριο λειτουργίας της 88ης ΔΕΘ είναι 16:00 με 22:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 88ης ΔΕΘ: https://thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program.

Η 88η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσημη Τράπεζα είναι η ΕΘΝΙΚΗ, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η AEGEAN AIRLINES, Χορηγός Τηλεπικοινωνιών η NOVA, Official Data Center / Internet Provider η εταιρεία LANCOM, Χορηγός της 88ης ΔΕΘ είναι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Επίσημη Μπύρα της 88ης ΔΕΘ είναι η ΝΥΜΦΗ, Επίσημος Συνεργάτης της 88ης ΔΕΘ η LIDL HELLAS, Επίσημο Αυτοκίνητο της 88ης ΔΕΘ η VOLKSWAGEN, Επίσημος Πάροχος Υγείας το ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ, Επίσημος Συνεργάτης Μετακινήσεων η Autohellas HERTZ, Χορηγός Φυσικού Μεταλλικού Νερού της 88ης ΔΕΘ το νερό Πηγή ΟΛΥΜΠΟΥ.

Στα Music Events Live Μεγάλος Χορηγός είναι η DIAGEO, με το Brand «Johnnie Walker», Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα Capsis Hotels, Επίσημος Συνεργάτης Ασφαλών Μετακινήσεων & Μεταφορών η Taxiway, Επίσημος Συνεργάτης το NOTOS Θεσσαλονίκης, Χορηγός των Vip Μετακινήσεων η LIMOUSINES GREECE VIP SERVICES, Χορηγός Catering η SAMIOTAKIS και Επίσημος Συνεργάτης Επικοινωνίας το ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice

Δήμος Ασπροπύργου: Έναρξη εγγραφών των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου

otavoice