OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κω: «Αρνούμαστε να μας φορτώσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου»

Είναι λυπηρό να ολισθαίνει συνεχώς, ένας φορέας όπως ο ΦΟΔΣΑ, με απίστευτες σε ύφος και αριθμό ανακοινώσεις, εναντίον του δήμου Κω.

Οι συνδημότες μας αναρωτιούνται αν έχουν αντιληφθεί τι κάνουν και ποια η αρνητική τους απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Μιλούν για σαμποτάζ, επειδή ο δήμος Κω πήρε πίσω τον υπολογιστή που είχε παραχωρήσει βοηθητικά στο προσωπικό του ΧΥΤΑ, κατά την περίοδο που ο δήμος μας είχε την ευθύνη λειτουργίας του. Ξεχνούν ότι είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου και εκεί πρέπει να επιστραφεί.

Τόσους μήνες, που υποτίθεται ότι προετοιμάζονταν, δεν πρόβλεψαν να έχουν στη διάθεση τους ούτε έναν υπολογιστή;

Αν τον χρειάζονται, μπορούμε να τους τον παραχωρήσουμε, μέχρι την αγορά καινούριου από την εταιρεία που πλέον διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ.

Σε ότι αφορά στις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΦΟΔΣΑ κ. Γαμβρούδη, οφείλει να θυμηθεί ότι έχει προσληφθεί από τον ΦΟΔΣΑ και οφείλει να σέβεται στο ακέραιο τους μετόχους του, που είναι όλοι οι δήμοι στο νότιο Αιγαίο, σε ποσοστό 60%.

Όσο για το περιεχόμενο τους, όπου μιλά με τα χειρότερα λόγια για τον ΧΥΤΑ Κω, αυτοδιαψεύδεται.
Δίνουμε στη δημοσιότητα δήλωση του, στην εφημερίδα «ΣΤΑΘΜΟΣ», τον Δεκέμβριο του 2023, όπου τον περιγράφει ως έναν από τους καλύτερους στο νότιο Αιγαίο.

Δήλωνε χαρακτηριστικά:

«Χ.Γ.: Όπως σας είχα προαναφέρει, η κατάσταση στους περισσότερους ΧΥΤΑ στο Νότιο Αιγαίο δεν είναι αυτοί που φαίνεται παρά έξω. Επειδή τώρα ακόμα αξιολογούμε τα στοιχεία και της υφιστάμενης κατάστασης, ο ΧΥΤΑ της Κω είναι από τους λίγους ΧΥΤΑ στο Νότιο Αιγαίο, δηλαδή είναι αυτός και άλλοι 3 – 4, που έχουν και περιβαλλοντική αδειοδότηση την οποία ο Φοδσα ανανέωσε πριν μερικούς μήνες και έχει και άδεια λειτουργίας. Άρα, αφού έχει και άδεια λειτουργίας και περιβαλλοντική αδειοδότηση, είναι ένας ΧΥΤΑ.»

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι, τώρα, επειδή αρνούμαστε να μας φορτώσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου, επιχειρούν να μας απαξιώσουν, αλλά … μάταια!

Ας καταλάβουν όμως ότι, είναι καιρός να σταματήσουν τη φρενίτιδα των δηλώσεων τους και να σεβαστούν τουλάχιστον τη θεσμική τους θέση.

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει δυναμικά στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice