OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ι.Ν: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το ΤΕΕ Κέρκυρας

Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ Κέρκυρας), υποδέχθηκε στο γραφείο του, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ειδικότερα, ο κ. Τρεπεκλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κέρκυρας, Γιώργο Βούλγαρη και τον Αντιπρόεδρο, Νίκο Ρώσση, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη προκειμένου να συζητηθεί το χωροταξικό του Τουρισμού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής, απαιτείται συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο για ένα θέμα μείζονος σημασίας, με τις απόψεις των καταρτισμένων επιστημόνων να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να τίθενται υπόψη των αυτοδιοικητικών στον σχεδιασμό που εκπονείται.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας ως προς την αναγκαιότητα να υπάρχουν συχνές συναντήσεις εργασίας και στενή συνεργασία αναφορικά με την περίπτωση της Κέρκυρας, όπως αντίστοιχα θα γίνει και για τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, ενώ ανάλογη θα είναι η διαβούλευση και η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς του Τουρισμού και τα Εμπορικά Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στην προεργασία που έχει ήδη γίνει με τον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Σάββατο, 14/09) με μοναδικό θέμα συζήτησης τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, οι επισημάνσεις του ΤΕΕ Κέρκυρας θα ενσωματωθούν στην πρόταση που θα κατατεθεί στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε, εξάλλου, ότι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Τουρισμού να δοθεί παράταση, καθώς λόγω της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς του Τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Βούλγαρης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση και τη διάθεση συνεργασίας που τον χαρακτηρίζει. Ο κ. Βούλγαρης ενημέρωσε τον κ. Τρεπεκλή για την απόφαση που έχει λάβει το ΤΕΕ Κέρκυρας και την οποία έχει ήδη δημοσιεύσει αναφορικά με το χωροταξικό του Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα ύψιστης σημασίας, για το οποίο όλοι οι φορείς έχουν τη θεσμική υποχρέωση να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή διαμόρφωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Δύο ακόμη έργα ασφαλτόστρωσης από το Δήμο Κω

otavoice

Π. Αττικής: Σε περιπτώσεις αδέσποτων ιπποειδών, αρμόδιος είναι ο Δήμος στον οποίο αυτά βρέθηκαν

otavoice

Δωρεά επιβατικού οχήματος στον Δήμο Οινουσσών

otavoice

Δ. Πλατανιά: Πρόταση για παράταση δήλωσης ακινήτων των ΟΤΑ

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Υπογραφή σύμβασης για το έργο δικτύων αποχέτευσης Καλών Νερών

otavoice

Π.Ι.Ν: Σύσκεψη για αναβάθμιση του ΚΔΑΥ και τη δημιουργία ΜΕΒΑ

otavoice