OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

O Δ. Ηρακλείου Αττικής προσφέρει ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Την ευκαιρία σε γυναίκες της πόλης να κάνουν δωρεάν την εξέταση μέτρησης της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (ΑΜΗ), ένα από τους πλέον αξιόπιστους δείκτες γονιμότητας, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μαζί με επιστημονικούς φορείς, διοργανώνουν σχετική ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν άντρες και γυναίκες με ελεύθερη, ασφαλώς, είσοδο. Όσες κυρίες όμως το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν, με το πέρας της ενημέρωσης, το ενδιαφέρον τους και να αιτηθούν το ραντεβού τους για την δωρεάν εξέταση μέτρησης. Σε αυτή την πρώτη, πιλοτική φάση του προγράμματος ο προσφερόμενος αριθμός εξετάσεων είναι συγκεκριμένος, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κεντρικός ομιλητής, ο δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, γυναικολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας.

Ο δρ Πάντος θα αναλύσει πώς η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας. Κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τα επίπεδα της αντιμυλλέριου ορμόνης είναι αυξημένα και μειώνονται καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Σχετικά Άρθρα

Δύο ακόμη έργα ασφαλτόστρωσης από το Δήμο Κω

otavoice

Π. Αττικής: Σε περιπτώσεις αδέσποτων ιπποειδών, αρμόδιος είναι ο Δήμος στον οποίο αυτά βρέθηκαν

otavoice

Δωρεά επιβατικού οχήματος στον Δήμο Οινουσσών

otavoice

Δ. Πλατανιά: Πρόταση για παράταση δήλωσης ακινήτων των ΟΤΑ

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Υπογραφή σύμβασης για το έργο δικτύων αποχέτευσης Καλών Νερών

otavoice

Π.Ι.Ν: Σύσκεψη για αναβάθμιση του ΚΔΑΥ και τη δημιουργία ΜΕΒΑ

otavoice