OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Τιμά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται και φέτος στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της «Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία μετά την Καταστροφή το 1922.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων».

Οι εκδηλώσεις μνήμης άρχισαν την Τετάρτη με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Η φλόγα της Μνήμης» στο Ωραιόκαστρο από τα μέλη της χορευτικής ομάδας της «Εστίας Φιλαδελφέων» και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, ως εξής:

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024, 18.00, Τρισάγιο στη μνήμη των αδελφών Κελέσογλου στα Κοιμητήρια Ν. Φιλαδέλφειας

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024, 10.00, Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ν. Φιλαδέλφειας / Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο στην Πλατεία / Εκφώνηση του ιστορικού των τραγικών γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής από μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων».

Σχετικά Άρθρα

Δύο ακόμη έργα ασφαλτόστρωσης από το Δήμο Κω

otavoice

Π. Αττικής: Ανακοίνωση για το περιστατικό μεταφοράς αδέσποτων ιπποειδών

otavoice

Δωρεά επιβατικού οχήματος στον Δήμο Οινουσσών

otavoice

Δ. Πλατανιά: Πρόταση για παράταση δήλωσης ακινήτων των ΟΤΑ

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Υπογραφή σύμβασης για το έργο δικτύων αποχέτευσης Καλών Νερών

otavoice

Π.Ι.Ν: Σύσκεψη για αναβάθμιση του ΚΔΑΥ και τη δημιουργία ΜΕΒΑ

otavoice