OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορινθίων: Σε δύο χρόνια η Δημοτική Αγορά ξαναγίνεται τοπόσημο της πόλης

Σε μία ακόμα σημαντική απόφαση κατέληξε την Τετάρτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού, ανάδειξης και ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς.

Ένα θέμα το οποίο όλες οι δημοτικές αρχές μελετούν, αγγίζουν, συζητούν, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, αλλά καμία δεν κατέληξε ποτέ σε κάποια απόφαση. Χτες, η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη πήρε την ευθύνη να δώσει λύση και να παραδώσει ξανά στην κορινθιακή κοινωνία, μέσα σε δύο χρόνια, ένα τοπόσημό της.

Να πούμε πρώτα τι αποφασίστηκε:

Η εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Πανταζή περιέγραψε τα αποτελέσματα της στατικής μελέτης, η οποία κατέδειξε πως το κόστος κατεδάφισης του κτιρίου και δημιουργίας νέου, και μάλιστα με επιπλέον όροφο, είναι ασύμφορο.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε κατά πλειοψηφία (Πνοή Δημιουργίας και ο κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης) την πρόταση -που περιλαμβανόταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Πνοής Δημιουργίας» και επιβραβεύτηκε από τον κορινθιακό λαό- για ένα κτίριο που θα παραμείνει ως έχει, διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά της όταν δημιουργήθηκε την δεκαετία του ‘30.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της προμελέτης, ώστε να δημοπρατήσουμε το έργο μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα είναι ισόγειο, όπως ακριβώς είναι σήμερα, και στο εσωτερικό θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, το οποίο θα αξιοποιούν καταστήματα εστίασης για να αποτελέσουν χώρο συνάθροισης των Κορίνθιων.

Έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με δύο εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε προσωπικές, πιεστικές ενέργειες του Δημάρχου. Το ποσόν αυτό καλύπτει όλες τις ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε η Νέα Δημοτική Αγορά, θα παρουσιαστεί στους Κορίνθιους, σε δύο χρόνια. Θα είναι ξανά λειτουργική και θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο χαρακτήρα διατηρώντας, όμως, την ιστορική της συνέχεια. Θα ξαναγίνει χώρος συνάθροισης και επικοινωνίας των Κορίνθιων, ελκυστικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έμεινε συνεπής στο συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε με τους δημότες. Αναμετρήθηκε με την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς. Γιατί το θέλει, το μπορεί και πάνω απ όλα ξέρει ότι αυτό το κτίριο το αξίζει η πόλη μας…

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αμαρουσίου: Από 18/9 το χειμερινό πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας

otavoice

Δ. Σικυωνίων: «Υποδέχεται» το Brevet Κιάτο 200 στις 22/9

otavoice

Δ. Ιλίου: Παρουσίαση Βιβλίου-Το Χθες και το Σήμερα του Πύργου Βασιλίσσης

otavoice

Π.ΠΕΛ.: Συνεδρίαση δια ζώσης ζητά η αντιπολίτευση για ΣΜΠΕ και τουρισμό

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024

otavoice

Η δημοτική αρχή Πατρέων σχολιάζει δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο

otavoice