OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πειραιά: Εκατόν σαράντα νέα δένδρα στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

Σε μια μεγάλη ανάπλαση πρασίνου στην Παλαιά Κοκκινιά προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, καθώς φυτεύτηκαν σήμερα, στους κήπους πέριξ της πλατείας Αγίων Αναργύρων 140 νέα δένδρα και 80 θαμνοειδή φυτά, από την Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της, για τη δημιουργία περισσότερου πρασίνου στις γειτονιές του Πειραιά.

Στη δενδροφύτευση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικήτας Γκόλφης, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε φυτεύσεις στην περιοχή.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ομορφύνουν γωνιές της πόλης και να αποκτήσει ο Πειραιάς περισσότερο χρώμα και πράσινο.

Σημειώνεται ότι, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων θα τοποθετηθούν και καθιστικά παγκάκια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ένας από τους βασικότερους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας, καθώς λόγω της πυκνής δόμησης και της έλλειψης ελεύθερων οικοπέδων, ο Πειραιάς στερείται πρασίνου. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, η Διεύθυνση Πρασίνου συνεχίζει τις παρεμβάσεις της σε κάθε μια από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες. Σήμερα βρεθήκαμε στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στην Παλαιά Κοκκινιά, όπου προχωρήσαμε σε μια μεγάλη ανάπλαση πρασίνου με τη φύτευση 140 νέων δένδρων και ογδόντα θαμνοειδών φυτών, δημιουργώντας μια νέα «εστία» πρασίνου.

Ενισχύουμε τις συνοικίες του Πειραιά με νέα δένδρα και φυτά και επομένως με σκιά και πολύτιμο οξυγόνο, για μία βιώσιμη πόλη με περισσότερο πράσινο τα επόμενα χρόνια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας Γκόλφης, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για περισσότερο πράσινο στην πόλη, προχωρήσαμε σε μια μεγάλη δενδροφύτευση, αυτή τη φορά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, στην οποία μεταξύ άλλων αφαιρέσαμε δένδρα και θάμνους που ήταν ξερά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετήσουμε και καθιστικά παγκάκια.

Συνεχίζουμε να ομορφαίνουμε τις γειτονιές του Πειραιά με νέα δένδρα και φυτά, καθώς και με καλλωπισμό και περιποίηση πρασίνου».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αμαρουσίου: Από 18/9 το χειμερινό πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας

otavoice

Δ. Σικυωνίων: «Υποδέχεται» το Brevet Κιάτο 200 στις 22/9

otavoice

Δ. Ιλίου: Παρουσίαση Βιβλίου-Το Χθες και το Σήμερα του Πύργου Βασιλίσσης

otavoice

Π.ΠΕΛ.: Συνεδρίαση δια ζώσης ζητά η αντιπολίτευση για ΣΜΠΕ και τουρισμό

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024

otavoice

Η δημοτική αρχή Πατρέων σχολιάζει δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο

otavoice