OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Τελετή ονοματοδοσίας του 3ου Γυμνασίου

Σε ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, η ονοματοδοσία του 3ου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μενεμένης σε 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης με Λυκειακές Τάξεις «Κωστής Παλαμάς», με απόφαση του Δήμαρχου και ύστερα από σχετικές εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ελένη Γκαγκαρίδου και κ.Αριστείδης Αμανατίδης, η Κοινοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Δραγάτση, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Κωστή Παλαμά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ποιητικό έργο του «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου».

«Με την ονοματοδοσία αυτή αποδόθηκε η ελάχιστη τιμή στον Κωστή Παλαμά τον κορυφαίο Έλληνα, ποιητή, δοκιμιογράφο, κριτικό λογοτεχνίας, διηγηματογράφο και θεατρικό συγγραφέα, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού.

Η χαραγμένη πινακίδα που φέρει το όνομά του, θα είναι εκεί για να κρατά ζωντανή τη μνήμη του στις επόμενες γενιές που θα περάσουν και θα φοιτήσουν στο σχολείο μας», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αμαρουσίου: Από 18/9 το χειμερινό πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας

otavoice

Δ. Σικυωνίων: «Υποδέχεται» το Brevet Κιάτο 200 στις 22/9

otavoice

Δ. Ιλίου: Παρουσίαση Βιβλίου-Το Χθες και το Σήμερα του Πύργου Βασιλίσσης

otavoice

Π.ΠΕΛ.: Συνεδρίαση δια ζώσης ζητά η αντιπολίτευση για ΣΜΠΕ και τουρισμό

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024

otavoice

Η δημοτική αρχή Πατρέων σχολιάζει δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο

otavoice