OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Μώραλης: «Δεν θα επιτρέψουμε παράνομες κι αντικοινωνικές συμπεριφορές»

Μια ακόμη – μέσα σε 15 ήμερες – συντονισμένη επιχείρηση από τον Δήμο Πειραιά και την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε χθες, για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων σε προσφυγικές οικίες πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά επιχείρησαν στην περιοχή και στη συνέχεια εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό τόσο εντός των οικείων όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ακολούθως, η Διεύθυνση Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας προχώρησε στη σφράγιση των οικείων.

Σημειώνεται ότι, βεβαιώθηκαν πρόστιμα καθαριότητας, καθώς και πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και άτομα προσήχθησαν λόγω κατοχής ποσοτήτων παράνομων τσιγάρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις στην πόλη μας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να διασφαλίσουμε – στον βαθμό των δυνατοτήτων μας – την ευνομία και την ευταξία στον Πειραιά. Παρεμβαίνουμε άμεσα σε σημεία που διαπιστώνουμε παραβατικές συμπεριφορές, προκειμένου να μην υπάρχουν εικόνες υποβάθμισης στην πόλη μας. Δεν θα επιτρέψουμε αντικοινωνικές συμπεριφορές από όσους παρανομούν, καταστρέφοντας παράλληλα δημόσια περιουσία και κοινόχρηστους χώρους. Στην περιοχή πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, αλλά και σε δυο σημεία στην Παλαιά Κοκκινιά η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν θα επιτρέψουμε την συνέχιση αυτής της τραγικής εικόνας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης, καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για τη συμβολή τους στην επιχείρηση. Συνδράμουμε στο έργο των αρχών, βάζοντας τέλος σε παραβατικές ενέργειες και διαβεβαιώνω τους πάντες ότι ούτε θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση ούτε θα κουραστούμε να παρεμβαίνουνε μέχρι να γίνει κατανοητό ότι ο Πειραιάς άλλαξε και τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Μαρκαριάν, δήλωσε:

«Ακόμα μια επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας και αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες, αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Προτεραιότητά μας είναι η ευνομία και η ευταξία της πόλης μας και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συμμετείχε σε ακόμα μια επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων, οι οποίοι παρέμεναν παράνομα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πραγματοποιήσαμε εκτεταμένο καθαρισμό στον περιβάλλοντα χώρο και βεβαιώσαμε πρόστιμα καθαριότητας. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της καθαριότητας και κατ΄ επέκταση της δημόσιας υγείας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:

«Συμμετείχαμε σε ακόμα μια επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα διαμενόντων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ευνομία στην πόλη μας. Καταβάλλουμε προσπάθειες, έτσι ώστε στον Πειραιά να μην υπάρχουν χώροι που καταπατούνται και σε αυτό το πλαίσιο η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί».

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice