OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.ΠΕΛ.: Συνεδρίαση δια ζώσης ζητά η αντιπολίτευση για ΣΜΠΕ και τουρισμό

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως είχαν δικαίωμα από τον Νόμο, αιτήθηκαν την σύγκληση συνεδρίασης προκειμένου να συζητηθεί στο Συλλογικό Όργανο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν υποχρεωμένος, σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου, να συγκαλέσει το Συμβούλιο το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης.

Απέστειλε πρόσκληση για σύγκληση του ΠεΣυΠ, με θέμα συζήτησης το αίτημα που είχαν υποβάλει οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Με την από 6//9/2024 πρόσκληση, διαπιστώσαμε ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της νέας Περιφερειακής θητείας, η συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ, η Περιφερειακή Αρχή είχε επιλέξει να γινόταν ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!

Επειδή θεωρήσαμε ότι ήταν αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην συνεδριάσει το ΠεΣυΠ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, το σύνολο των μελών της Αντιπολίτευσης αιτήθηκε στην Περιφερειακή Αρχή η συνεδρίαση να γίνει ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ή με μικτό τρόπο (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ), όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η άρνηση του κ. Πτωχού για την αλλαγή του τρόπου της διαδικασίας της συνεδρίασης του ΠεΣυΠ αποκαλύπτει ότι υπήρξε σκοπιμότητα στην συγκεκριμένη επιλογή. Ένα θέμα που έπρεπε λεπτομερώς η Περιφερειακή Αρχή να παρουσιάσει την μελέτη και την κατάταξη των περιοχών της Πελοποννήσου, προβάλλοντας χάρτες και αναλυτικά στοιχεία, αποφάσισε να συζητηθεί ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση αυτής της επιλογής της.

Μήπως θέλουν να κρύψουν από τους πολίτες τα χωροταξικά «εγκλήματα» που ψήφισαν στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος για το μέλλον του τουρισμού της Πελοποννήσου;

Η επιλογή του κ. Πτωχού να μην συζητούνται σοβαρά θέματα στο ΠεΣυΠ, όπως χωροταξικά θέματα για τις υδατοκαλλιέργειες, ΜΠΕ για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, αποδεικνύει ότι επιθυμεί να λαμβάνονται αποφάσεις εν κρυπτώ, αφού δεν έχει την δυνατότητα κάθε πολίτης που θέλει να ενημερωθεί να παρακολουθήσει τις Επιτροπές Περιβάλλοντος.

Είναι σίγουρο ότι μεθοδευμένα και στοχευμένα υποβαθμίζεται η λειτουργία, υπό τις ευλογίες των Κυβερνητικών εντολών με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, των Συλλογικών Οργάνων της Αιρετής Περιφέρειας, με στόχο την πλήρη απαξίωση και πιθανόν σε κατάργηση τους.

Επειδή οφείλουμε να αντιδράσουμε στη «φασίζουσα» αυτή νοοτροπία του κ. Πτωχού και της «παρέας του», δεν πρόκειται να συμμετέχουμε και να παρευρεθούμε σε μία συνεδρίαση – παρωδία, ιδιαίτερα για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Επιμένουμε στην άποψη μας, η συγκεκριμένη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ή με μικτό τρόπο (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ).

Ο Επικεφαλής «Νέα Πελοπόννησος»

Πέτρος Τατούλης

Ο Επικεφαλής «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Μανώλης Μάκαρης

Ο Επικεφαλής «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής»

Δημήτριος Κουτσούλης

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice