OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ιλίου: Παρουσίαση Βιβλίου-Το Χθες και το Σήμερα του Πύργου Βασιλίσσης

Σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πύργος Βασιλίσσης, Το χθες και το σήμερα» του κ. Βασίλη Κουτσαβλή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Πύργου Βασιλίσσης, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη του Ιλίου και την ιστορία της.

Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας και μελέτης, φωτίζει την πλούσια ιστορία του Πύργου Βασιλίσσης από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας παράλληλα τις αλλαγές που υπέστη ο χώρος μέσα στον χρόνο. Μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά έγγραφα και αφηγήσεις, ο συγγραφέας αναδεικνύει τη σημασία του χώρου ως πολιτιστικό και ιστορικό τοπόσημο.

Η Δήμαρχος Ιλίου κα. Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου δήλωσε: «Η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου “Πύργος Βασιλίσσης, Το χθες και το σήμερα” αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τον πολιτισμό και την ιστορία του Ιλίου. Ο Πύργος Βασιλίσσης αποτελεί σημαντικό μνημείο για την περιοχή μας, και μέσα από το έργο του κ. Κουτσαβλή, αναδεικνύεται σε ολόκληρη την Αττική».

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice