OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

Με προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ανατέθηκε σε Ένωση Μελετητικών Εταιρειών η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης.

Με τη μελέτη αυτή θα καθοριστούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, ο κοινόχρηστος και κοινωφελής εξοπλισμός, η ιεράρχηση του οδικού δικτύου, καθώς και μέτρα πρόληψης από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριου Ψυχάλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιάννη Μέγα, μελών της Ένωσης των Αναδόχων Εταιρειών και των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, Επίβλεψης και Παραλαβής (Ε.Π.Ε.Π.) και τέθηκαν υπόψη των Αναδόχων προβλήματα του Δήμου, προς επίλυση μέσω της μελέτης του Τοπικού πολεοδομικού Σχεδίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αρτιότερη εκπόνηση της μελέτης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριας Ψυχάλης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση όσον αφορά την εκπόνηση της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης. Η προσπάθεια μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι διαρκής και η ολοκλήρωση της μελέτης θα αποτελέσει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Μέγας τόνισε: «Χαιρετίζουμε την έναρξη της διαδικασίας της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πεύκης. Με την ολοκλήρωσή του θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, καθώς αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα χωροταξίας, προστασίας του περιβάλλοντος και κινητικότητας. Από πλευρά μας θα παρέχουμε στο μελετητικό γραφείο όλα τα απαραίτητα έγραφα για την άρτια ολοκλήρωσή της».

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice