OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ(;;)

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, επιβεβαιωθήκαμε ότι η Δημοτική Αρχή ‘ΜΠΟΡΟΥΜΕ’, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Μια Δημοτική Αρχή που κατάφερε μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας της να δείξει σε όλους μας, ότι δεν έχει την ικανότητα και τις δυνατότητες να οδηγήσει τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή πορεία , και να διαχειριστεί πλέον τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Έχει δε και την ικανότητα να ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί να υποτιμάει την νοημοσύνη των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών (Κτηματολόγιο), για πράγματα τα οποία είναι οφθαλμοφανέστατα και σε όλους μας γνωστά.

Αναλυτικά:

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι μέχρι τις 13/09/2024, οφείλουν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο τις ιδιοκτησίες τους, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Από ότι φαίνεται το γνώριζαν όλοι, εκτός από τους διοικούντες της Δημοτικής Αρχής.
Πέρασαν σχεδόν οκτώμιση μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους και διαπίστωσαν μόλις στις 05/09/2024(!!!) ύστερα από υπηρεσιακό σημείωμα υπαλλήλου ότι λήγει η προθεσμία κατάθεσης στο Κτηματολόγιο στις 13/09/2024 (!!!) και ανέθεσαν τις υπηρεσίες κτηματολογίου σε τρείς δικηγόρους. Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά, που ξεκίνησε τις διαδικασίες για το κτηματολόγιο, μια εβδομάδα πριν την καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης.

Οι διοικούντες είτε λοιπόν δεν γνώριζαν αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος για το κτηματολόγιο, γεγονός που τους καθιστά «πολιτικά επικίνδυνους» για την λειτουργία του Δήμου και για τα συμφέροντα των Δημοτών, είτε για κάποιο ανεξήγητο λόγο άφησαν να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μην υπάρχει άλλη επιλογή (όπως παραδέχτηκε εχθές δημόσια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών) και να δοθεί η εργασία σε δικηγόρους παραβλέποντας τα αναγραφόμενα στο υπηρεσιακό σημείωμα του υπαλλήλου -αν και το έλαβαν υπόψη τους για την ανάθεση- που τους ανέφερε για ανάθεση «σε εξωτερικό οικονομικό φορέα (μηχανικό – δικηγόρο)» Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μία εβδομάδα πριν τις 5/9/2024, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής είχαν αποδεχτεί εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για ανάθεση σε εξωτερικό οικονομικό φορέα (όχι μόνο σε δικηγόρους) για το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών είχαν λάβει εντολή από το Γραφείο Δημάρχου!!!!!

Πράγματα ακατανόητα και προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιός κοροιδεύει ποιόν, σε αυτόν τον Δήμο..

Το συνολικό ποσό των απευθείας αναθέσεων μαζί με το Φ.Π.Α ανέρχεται στις 54.560,00 ευρώ.

Δηλαδή οι τρείς δικηγόροι και οι συνεργάτες τους, θα προλάβουν μέσα σε μία εβδομάδα να κάνουν την εργασία που πρέπει και εισηγείται ο υπάλληλος στο υπηρεσιακό του σημείωμα και για τις τρείς δημοτικές κοινότητες του Δήμου; Για πόσα δικαιώματα μιλάμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Και πόσα χρήματα αντιστοιχούν για κάθε δικαίωμα με βάση το ποσό που διαθέσατε; Ακόμα και αν κλείσουν ραντεβού και κάνουν εκπρόθεσμη δήλωση, εξαιτίας της αδράνειας σας, τα πρόστιμα ποιός θα τα πληρώσει;

Επιμένουμε ότι η ανωτέρω διαδικασία ,όπως γίνεται σε πολλούς Δήμους στην Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει από τους υπαλλήλους του Δήμου (τεχνικούς – οικονομολόγους κ.λ.π) και ειδικούς συμβούλους/συνεργάτες του Δήμου, οι οποίοι πληρώνονται από τα χρήματα των Δημοτών για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο. Έτσι θα είχαμε εξοικονόμηση του ποσού των 54.560,00 ευρώ, τα οποία θα μπορούσατε να τα διαθέσετε προς όφελος των δημοτών. Εκτός αν έπρεπε για κάποιο ανεξήγητο για εμάς λόγο, η διαδικασία για το κτηματολόγιο να δοθεί με απευθείας ανάθεση.

Πάντως σε τέτοιου είδους ζητήματα καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσετε τον προηγούμενο Δήμαρχο που οι ίδιοι κατηγορούσατε για μη σεβασμό του δημοσίου χρήματος και έχετε ξεχάσει την έννοια της αρχής της οικονομικότητας.

Υ.Γ.1: Όσον αφορά για την συμπεριφορά και τις υποσχέσεις/υποχρεώσεις τόσο του πρώην όσο και του νυν Δημάρχου απέναντι στην οικογένεια του πιλότου που έχασε την ζωή του στον τόπο μας, εν ώρα υπηρεσίας, καθώς επίσης και όσα έγιναν στα Δημοτικό συμβούλιο, ο κόσμος κρίνει. Δεν πρόκειται να κάνουμε πολιτική βασιζόμενη στον πόνο μιας οικογένειας.
Η Παράταξη μας, προτείνει να γίνουν ΑΜΕΣΑ, οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να δημιουργηθεί στο Κατάκολο η απαιτούμενη και προβλεπόμενη κατασκευή μέσω της οποίας θα τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ που έχασαν την ζωή τους, εν ώρα Υπηρεσίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς τιμήν τους!

Υ.Γ.2: Πρέπει να αισθανόσασταν περήφανοι, όσοι παρευρέθηκαν στα σχολεία για τον αγιασμό, αφού είχατε φροντίσει τα σχολεία του Δήμου μας να είναι ασφαλή για τα παιδιά και τους καθηγητές μας. Η εικόνα του Δευτέρου Λυκείου Πύργου, αποτελεί τον καθρέφτη του τρόπου λειτουργίας σας. Τεράστια ευθύνη για την κατάσταση των σχολείων έχει βέβαια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά εσείς ακολουθείτε πιστά την ίδια διαδρομή. Επιπλέον το γεγονός ότι σε πολλά σχολεία δεν υπάρχουν είδη καθαρισμού και ζητάνε από τους γονείς, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Ούτε τα αυτονόητα δεν μπορείτε να διασφαλίσετε.

Υ.Γ.3: Έχετε κάνει μέσα σε οχτώ μήνες, δεκαπέντε αναμορφώσεις οικονομικού προϋπολογισμού, όταν οι ίδιοι κατηγορούσατε ορθά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το ίδιο γεγονός.
Χθές επίσης , σε μια παρέμβαση του, προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί για το θέμα του κτηματολογίου, μάθαμε από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, ότι οι δικηγόροι είναι οι πλέον αρμόδιοι για να προχωρήσουν την καταγραφή των ακινήτων. Και όχι οι άλλες ειδικότητες. Προφανώς πλέον μπορούν να κάνουν και Τοπογραφικά, όταν απαιτούνται κατά περίπτωση. Οι μηχανικοί έχουν διακοσμητικό ρόλο προφανώς και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην καταγραφή (αφού οι δικηγόροι είναι οι πλεον αρμόδιοι). Η ανωτέρω δήλωση προσβάλλει τον κλάδο των μηχανικών και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, καθώς επίσης και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που αφορά την πλήρη διαδικασία που απαιτείται για την εγγραφή ακινήτων στο κτηματολόγιο. Δεν γνωρίζουμε άν έχει την ίδια άποψη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου που είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Υ.Γ.4: Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι κατ’ εξαίρεση όλων των άλλων σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, που πηγαίνουμε με ρυθμούς χελώνας και πολλές φορές πρός τα πίσω, για το θέμα της αλλαγής του δικηγόρου όμως, είσασταν άμεσοι και αποτελεσματικοί.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης Δ.Ε.ΚΑ

Μπέλτσος Διονύσιος του Ιωάννη
Διπλ. Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice