OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κιλκίς: Δώρημα ζωής η αιμοδοσία – Η Φλόγα Αγάπης δυνάμωσε το όραμα…

Ύμνο στην εθελοντική αιμοδοσία αποτέλεσε η έλευση της Φλόγας Αγάπης στην πόλη του Κιλκίς, η οποία δέχθηκε χθες το απόγευμα την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος εθελοντών αιμοδοτών και πολιτών συνόδευσε με λαμπαδηφορία τη Φλόγα της Αγάπης από την Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών στο Δημαρχείο Κιλκίς, όπου σε μια σεμνή τελετή έγινε το άναμμα του βωμού.

Στην εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, προσέδωσαν υψηλό κύρος με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από την Ομοσπονδία Αιμοδοτών του Βασιλείου του Μαρόκο, ο Φαρίντ Μπελουάφι Πρόεδρος Αιμοδοσίας της Αφρικανικής Ζώνης και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας και η σύζυγός του Ραχιντά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) ο Πρόεδρός της Χρήστος
Πρωτόπαπας και ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Παπαχρόνης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και περιφερειακά στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, θέλοντας να προάγουν τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και να τιμήσουν τον νέο Κιλκισιώτη Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας Θεολόγο Ζώτο.

Καλωσορίζοντας τους υψηλούς προσκεκλημένους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εστίασε στην εθελοντική αιμοδοσία, την οποία χαρακτήρισε ως κορυφαία πράξη αλτρουισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, και αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών στις τάξεις του αιμοδοτικού κινήματος. Χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις, νέους δότες αίματος, ώστε να διασφαλίσουμε σε εθνικό επίπεδο επάρκεια αποθεμάτων σε αίμα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εξήρε το ήθος του κ. Θεολόγου Ζώτου σημειώνοντας ότι κατέχει επάξια ηγετική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αιμοδοσίας και ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στο εθελοντικό κίνημα, για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και το έργο του στον τομέα της αιμοδοσίας. Ευχήθηκε, τέλος, όλοι να γίνουν μιμητές των σύγχρονων καλών Σαμαρειτών χαρίζοντας το δώρημα της ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη, και συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες γιατί στέκονται με αγάπη, με ευθύνη και ανιδιοτέλεια δίπλα στην κοινωνία μας, δημιουργώντας με την ασπίδα της εθελοντικής αιμοδοσίας, έναν καλύτερο, έναν πιο ασφαλή ανθρώπινο κόσμο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με την προβολή των δραστηριοτήτων του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και με απονομές τιμητικών διακρίσεων.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Θέλω ένα συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας»

otavoice

Στο Αμύνταιο η πρώτη μονάδα υδρογόνου στην Ελλάδα

otavoice

ΠΔΜ: Σύμβαση συστήματος τηλεδιαχείρισης -τηλεμέτρησης στο ΤΟΕΒ Σερβίων

otavoice

Δήμαρχος Θέρμου: Κρεσέντο δημαγωγίας από την δημοτική αντιπολίτευση …

otavoice

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού επενέβη άμεσα στο ατύχημα της αμαξοστοιχίας

otavoice

ΠΔΕ: Διασφαλίζεται η λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας

otavoice