OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έφοδος ισραηλινών δυνάμεων στα γραφεία του Al Jazeera στη Ραμάλα – Διέταξαν κλείσιμο για 45 ημέρες

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα γραφεία του Al Jazeera στη Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη, και επέβαλαν κλείσιμο 45 ημερών.

Όπως αναφέρει το κανάλι, «βαριά οπλισμένοι, μασκοφόροι Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν στο κτίριο και παρέδωσαν την εντολή στον Walid al-Omari νωρίς την Κυριακή. Δεν έδωσαν λόγο για την απόφαση.

”Υπάρχει δικαστική απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera για 45 ημέρες’, είπε ένας στρατιώτης στον al-Omari καθώς το Al Jazeera Arabic μετέδωσε ζωντανά τη συνομιλία.

‘Σας ζητώ να πάρετε όλες τις κάμερες και να φύγετε από το γραφείο αυτή τη στιγμή» είπε στρατιώτης” αναφέρει το δημοσίευμα του Al Jazeera.

Το Αλ Τζαζίρα τόνισε πως δεν δόθηκε καμιά εξήγηση για τη διαταγή να κλείσει το γραφείο του.

Τη 12η Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την ακύρωση των δημοσιογραφικών καρτών πολλών συνεργατών του Αλ Τζαζίρα, τέσσερις μήνες αφότου απαγορεύτηκε η μετάδοση της εκπομπής του και έκλεισαν τα γραφεία του στο Ισραήλ.

Το κλείσιμο ως τώρα δεν αφορούσε τη δουλειά του δικτύου του Κατάρ ούτε στη Δυτική Όχθη, ούτε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου παραμένουν παρόντες δημοσιογράφοι του και καλύπτουν τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα δημοσιογράφους του δικτύου του Κατάρ στη Λωρίδα της Γάζας πως είναι «τρομοκράτες», μέλη είτε της Χαμάς είτε του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Το Αλ Τζαζίρα απορρίπτει κατηγορηματικά και οργισμένα την κατηγορία. Έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι ο ισραηλινός στρατός στοχοποιεί συστηματικά τους ρεπόρτερ του στη Λωρίδα της Γάζας.

Στον θύλακο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 165 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι αφότου άρχισε ο πόλεμος, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Σύμφωνα με τους αριθμούς της μη κυβερνητικής οργάνωσης Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), από το ξέσπασμα του πολέμου την 7η Οκτωβρίου 2023 ως την 20ή Σεπτεμβρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 116 δημοσιογράφοι ή εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης —111 Παλαιστίνιοι, 2 Ισραηλινοί και 3 Λιβάνιοι—, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να εξακριβωθεί αν ακόμη 10 θάνατοι σχετίζονταν με τη δουλειά τους.

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice