OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πτωχός: «Στόχος μας η επέκταση της παραγωγικής βάσης…»

Οι εργασίες του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών ξεκίνησαν δυναμικά στην Καλαμάτα, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμμετοχή νέων αγροτών, επιστημόνων και εκπροσώπων από τον αγροτικό τομέα, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών και εθνικών αρχών.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέδειξε τα κρίσιμα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στη σημερινή εποχή.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία της γεωργίας όχι μόνο ως πηγή παραγωγής τροφίμων, αλλά και ως θεμέλιο πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών αξιών. Υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω της σωστής διαχείρισης υδάτων, της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας και του brand της Πελοποννήσου.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει αφετηρία για νέες προτάσεις και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την παραμονή των νέων αγροτών στην ύπαιθρο και θα προάγουν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice