OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Πουλάει τρέλα” το Ισραήλ: Χέρτζογκ: Δεν έχουμε σχέση με βομβητές – Νετανιάχου: Πλήξαμε την Χεζμπολάχ

“Πουλάει τρέλα” η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ για το πλήγμα που δέχτηκε η Χεζμπολάχ με τις εκρήξεις των βομβητών. Ο Πρόεδρος δηλώνει πως δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση, ενώ ο Πρωθυπουργός με το γνωστό κυνικό του ύφος αποδέχεται ότι ήταν δικό τους σχέδιο που έστειλε το μήνυμα στην Χεζμπολάχ. 

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ, επεσήμανε ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία εμπλοκή με τους παγιδευμένους βομβητές, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο». Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξαλείψει τυχόν απειλές που είναι υπαρξιακές για το κράτος του Ισραήλ».

«Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ο Λίβανος έχει καταληφθεί από μια τρομοκρατική οργάνωση, ου εξοπλίζεται από την Ιρανική Αυτοκρατορία του Κακού», ανέφερε επίσης κατά τη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Πλήξαμε την Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν είχε διανοηθεί

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι η φιλο- ιρανική Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου δέχτηκε πλήγματα που ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί. «Εαν δεν κατάλαβε το μήνυμα, υπόσχομαι ότι θα το καταλάβει», πρόσθεσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί νέες πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι χιλιάδες Ισραηλινοί κάτοικοι της μεθορίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βομβητές, γουόκι τόκι και άλλες συσκευές επικοινωνίας χειρός που βρίσκονταν στα χέρια μελών της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εξερράγησαν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 3.000. Το Ισραήλ φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις , αν και δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice

Ερευνητές χαρτογράφησαν τον τρόπο με τον οποίο οι καρκινικοί όγκοι εξαπλώνονται στο σώμα

otavoice

Kαιρός: Καλοκαιρία και ζέστη – Μεταβολή από Κυριακή, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

otavoice