OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στην Αθήνα η Ολυμπιάδα Ρομποτικής από τις 26 – 29 Σεπτεμβρίου

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, ο παγκόσμιος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής  FIRST Global Challenge 2024 και οι δηλώσεις συμμετοχής ανέρχονται σε 3.000. H μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Μελίσσα Αδαμαντίδη είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής όπως και ο Μιχάλης Μαρινάκης. Επεσήμαναν, μιλώντας στο ΕΡΤΝewsκαι την εκπομπή Newsroom με τον Μάκη Προβατά, ότι πρόκειται για την Ολυμπιάδα Μαθητικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας και ότι η συμμετοχή 194 χωρών συνιστά ρεκόρ στα 8 χρόνια της διοργάνωσης. Ο φετινός διαγωνισμός, με θέμα “Feeding the Future” εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα. Η τελετή έναρξης είναι στις 26 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με μια μεγάλη συναυλία από τους παγκοσμίου φήμης Black Eyed Peas,

Οι αγώνες θα γίνουν στο ΣΕΦ που έχει μετατραπεί σε μικρά εργαστήρια για τις ομάδες ενώ στο γήπεδο υπάρχουν 5 πίστες.

Η ελληνική ομάδα, όπως κάθε άλλη χώρα έχει 5 μέλη. Κάθε χώρα λαμβάνει τα ίδια υλικά για να κατασκευάσει το ρομπότ της, «οπότε παίζουν όλοι επί ίσων όρων».

«Αποστέλλεται πρόσκληση σε όλες τις χώρες από τη διοργάνωση, σε όλες τις χώρες που αναγνωρίζονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή ή τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχουμε 193 χώρες και έχουμε μια ομάδα που αποτελείται από πρόσφυγες στο μοντέλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και το καλύπτει η ΕΡΤ με ζωντανή σύνδεση μέσω του ERTflix», τόνισαν η Μελίσσα Αδαμαντίδη και ο Μιχάλης Μαρινάκης.

«Φανταστείτε ένα τετράγωνο, επτά επί επτά επί επτά στο οποίο διαγωνίζονται δύο συμμαχίες παράλληλα.
Μία κόκκινη, μία μπλε με τρεις εθνικές ομάδες αντίπαλες σε άλλες τρεις
. Συνεργάζονται τα ρομπότ στην πίστα για να κάνουν ορισμένες αποστολές. Όλη η ιδέα του διαγωνισμού και ο λόγος ίδρυσης είναι να προάγει ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι λαοί μαζί για να λύσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Υπάρχουν αργυρό, χρυσό και χάλκινο μετάλλιο ενώ στην πίστα των ρομπότ τρεις χώρες θα κερδίσουν το βραβείο της συμμαχίας.

Το 2022 στη Γενεύη, η ελληνική Εθνική Ομάδα, είχε κατακτήσει τη 1η και 3η θέση του διαγωνισμού.

Πηγή: ΕΡΤΝews – Εκπομπή Newsroom

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice