OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη διάθεση νερού άρδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης

Το πρώτο βήμα σε ένα σημαντικό έργο που θα δώσει αρδευτικό νερό στις καλλιέργειες των Βασιλειών, του Μαραθίτη, της Συλλάμου, της Φοινικιάς, των Γουρνών και των εγκαταστάσεων του ΕΛΜΕΠΑ, και που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των αγροτών, γίνεται από την περιοχή των Βασιλειών.

Πρόκειται για την τοποθέτηση των κεντρικών αγωγών μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων στην οδό Γιούχτα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου και αξιοποίηση της εκροής για άρδευση».

Η τοποθέτηση των αγωγών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου και είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη μεταφορά του νερού άρδευσης που θα παράγεται από την μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασία λυμάτων του Βιολογικού της Φοινικιάς, με τον σχεδιασμό να προβλέπει επίσης την κατασκευή δεξαμενών και δικτύων διανομής του αρδευτικού νερού. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στις Βασιλειές, θα ξεκινήσει η τοποθέτηση αγωγών και στις υπόλοιπες περιοχές κάλυψης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα κομβικό έργο στον τομέα της άρδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, της ανάπτυξης αστικών χώρων πρασίνου, αλλά και της ενίσχυσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας στο Δήμο Ηρακλείου. Με την ολοκλήρωση του, θα εξασφαλίζεται παροχή 30.000 m3 αρδευτικού νερού ανά ημέρα μέσα από την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων του Ηρακλείου και ταυτόχρονα, θα προστατεύεται ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, με την εξοικονόμηση της αντίστοιχης ποσότητας νερού από τις γεωτρήσεις.

Η ΔΕΥΑΗ ζητά την κατανόηση των πολιτών μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, επισημαίνοντας ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ενώ το έργο θα είναι μόνιμο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 18.500.000 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υλοποιείται από την παρούσα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice