OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Προσωπικότητες της Κύπρου στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου

Η 19η συνάντηση για το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Διπλωματία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό ξεκίνησε χθές στο Ναύπλιο και θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου στον χώρο του «Βουλευτικού».

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός κατά την συνέντευξη τύπου, ως οικοδεσπότης της συνάντησης για το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δημιουργία ενός γονίμου διαλόγου απόψεων και κριτικής για το παγκόσμιο δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αποκάλυψε μάλιστα ότι θα τιμηθούν προσωπικότητες της Κύπρου, εκ μέρους του Δήμου, που θα παραστούν κατά την συζήτηση του θέματος για τα 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ο κ. Στέλιος Περράκης, ομοτ. Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Θεσμών, πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και πρώην Πρέσβης-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Δήμο Ναυπλιέων για την συνδρομή του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην συμβολή των διεθνολογικών συναντήσεων του Ναυπλίου, από την πρώτη πριν από 19 χρόνια μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή θεματολογία είναι επίκαιρη λόγω της αναφοράς στα 50 χρόνια της κατοχής της Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice

Νέα διεθνής διάκριση της Τήλου: Επιλέχθηκε στους τρεις υποψήφιους των European Awards 2024

otavoice

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

otavoice

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Δύο ακόμη εκδηλώσεις για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση στην πράξη

otavoice