OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ο Ν. Χαρδαλιάς ενώνει τη φωνή του με 10 Ολυμπιονίκες

Με ένα ξεχωριστό βίντεο, η Περιφέρεια Αττικής τιμά την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με μία εκπαιδευτική δράση για την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες, την προώθηση της σωματικής άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Δέκα Ολυμπιονίκες μας, οι οποίοι κατέκτησαν τα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Παρισιού, μιλούν για τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, σε μια εποχή, μάλιστα, που η πλειοψηφία των μαθητών περνά μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της στα κινητά και τους υπολογιστές.

Το βίντεο, διάρκειας έξι λεπτών, ξεκινά με κάποιες από τις πιο συγκινητικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ για τη σχέση και την αγάπη τους για τον αθλητισμό μιλούν με τη σειρά: ο χάλκινος Ολυμπιονίκης μας στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου, ο ασημένιος στην κολύμβηση Απόστολος Χρήστου, οι χάλκινοι στην κωπηλασία Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, ο χάλκινος στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, οι χάλκινες στην κωπηλασία Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, ο χάλκινος στην πάλη Νταουρέν Κουρουγκλίεφ και ο επίσης χάλκινος στο τζούντο Θεόδωρος Τσελίδης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, που παρουσιάζεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία της χώρας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έπειτα από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

«Η ενεργοποίηση και ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, εκτός από την άσκηση του σώματος, καλλιεργεί τον χαρακτήρα μέσα από τις αξίες και τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι.

Μέσα από τον αθλητισμό, τα παιδιά προσπαθούν για την επίτευξη ενός στόχου, συμμετέχουν στον αγώνα για το ανώτερο, συγχρόνως όμως καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό, την ομαδικότητα και κυρίως τη συνεργασία. Αρχές που οδηγούν σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο ειρηνικό, με ισότητα, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προκαταλήψεις», τόνισε στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής. Και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Αττικής -και εγώ προσωπικά- στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη στη νέα γενιά και, κυρίως, τον σχολικό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση της διά βίου άσκησης».

Τη δράση συντόνισαν, από κοινού, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους Βασιλική Μιλλούση και η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, οι οποίες έχουν αγωνιστεί στον διεθνή στίβο -στην ενόργανη γυμναστική και το άλμα επί κοντώ, αντίστοιχα- κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις και φέρνοντας στη χώρα μας σπουδαία μετάλλια.

 

https://we.tl/t-NKiOF7b6pE

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice

Νέα διεθνής διάκριση της Τήλου: Επιλέχθηκε στους τρεις υποψήφιους των European Awards 2024

otavoice

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

otavoice

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Δύο ακόμη εκδηλώσεις για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση στην πράξη

otavoice

Παιδικά εργαστήρια του Δ. Χανίων με θέμα την τυπογραφία το Σάββατο 5/10

otavoice