OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, η δράση ενημέρωσης για την Άνοια, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών».

Tην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Νέας Γενιάς κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος ενώ, την δράση τίμησε με την παρουσία της η Εντεταλμένη Δημοτική
Σύμβουλος κ. Αγγελική Σεμερτζίδου.

Η δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Άνοια, με έμφαση στη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και στους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ψυχολόγος της Εταιρείας Alzheimer κ. Ράνια
Χατζηρούμπη παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, στην οποία εξήγησε τους βασικούς τρόπους διαχείρισης της άνοιας, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα βήματα που μπορούν να κάνουν οι οικογένειες και οι φροντιστές των ασθενών.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τους ειδικούς. Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που παρείχε περαιτέρω πληροφορίες για τη νόσο, τους
τρόπους πρόληψης, αλλά και τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της εκδήλωσης ήταν οι βιωματικές δράσεις για τη Νοητική Ενδυνάμωση. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικές ασκήσεις, που στόχευαν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας, και να πραγματοποιήσουν σύντομα τεστ για τη
μέτρηση των γνωστικών τους ικανοτήτων.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μια δομή που προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη νόσο της άνοιας και εκτίμησαν ιδιαίτερα τις διαδραστικές δράσεις.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για την άνοια, συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και στην καταπολέμηση του στίγματος που περιβάλλει τη νόσο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δήμου και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice