OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ανακοίνωση της Π. Αττικής για τις αιτήσεις πληγεισών επιχειρήσεων απο φωτιά

Από τα στοιχεία που συνέλεξε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής προκύπτει ότι κατόπιν της άμεσης ενεργοποίησης των αρμόδιων Επιτροπών Κρατικής Αρωγής, διεξήχθησαν επιτόπιες αυτοψίες ήδη από την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη υποβληθεί και ελεγχθεί 29 αιτήσεις πληγεισών επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό, ότι βάσει του άρθρ. 5 της υπ’ αρ. 61973/19.8.2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4744/Β/19-8-2024), για την καταβολή της ενίσχυσης τα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη διαδικτυακή πύλη «arogi.gov.gr» διασταυρώνονται με τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην οικεία Περιφέρεια για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής. Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζεται ότι για να μπορέσει το αίτημα μιας επιχείρησης να εξετασθεί, (πέραν της ήδη τυχόν υποβολής στη διαδικτυακή πύλη «arogi.gov.gr»), θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση και στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε.Α.Α.: 213.200.5305, -5306, -5309, -5310, -5287, -5289

Σχετικά Άρθρα

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice