OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

Την αντίθεσή του εκφράζει μέσω σχετικής επιστολής στην Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος σχετικά με τις συγχωνεύσεις Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) ανά την επικράτεια, μεταξύ αυτών και της Σ.Α.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας με την Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Πάτρας.

Ο κ. Κυριακόπουλος ζητά την ανάκληση της βεβιασμένης και αναίτιας, όπως χαρακτήρισε απόφασης, καθώς αυτή η ενέργεια συμβάλλει στην υποβάθμιση του Δήμου ενώ αποκόπτει τη σύνδεση καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η σχολή αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το οποίο παρέχει ευκαιρίες στους νέους της περιοχής μας, να σπουδάσουν στην πόλη τους, σύγχρονα αντικείμενα και ειδικότητες.Ταυτόχρονα, από το 2015 λειτουργεί σ’ ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στο ΕΠΑΛ της Κάτω Αχαΐας, κατά τις απογευματινές ώρες και έχει αποδώσει αρκετά θετικά πρόσημα στην κατάρτιση των ενδιαφερόμενων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος προ επτά μηνών (16.02.2024) είχε παραθέσει με επιστολή του, προς τον τέως Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο, αναλυτικά τους λόγους αναγκαιότητας λειτουργίας της Σ.Α.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας και τις υψηλές εκπαιδευτικές υπηρεσίες που αυτή παρέχει, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και σε άλλες περιοχές, από όμορους Δήμους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice