OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

Με εκπροσώπους του συνεργατικού σχηματισμού (κλάστερ) «TERRA THESSALIA» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και του «TERRA THESSALIA» με στόχο την υποστήριξη και ανασυγκρότηση του ορεινού όγκου.

Στόχος της συνεργασίας αποτελεί η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης ώστε να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά και να δοθούν νέα κίνητρα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών. Στη «TERRA THESSALIA» συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., Η ΑΝΚΑ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο ΣΘΕΒ και το ΙΑΝΕΠ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Γούσιος, η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δήμητρα Γάκη,η Διευθύντρια του Οργανισμού «Back to Earth» Emmanuelle Coratti, ο Διευθυντής του IADT (Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών), καθηγητής του Πανεπιστημίου Clermont Ferrant Laurent Rieutort και ο Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Σιαμπανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice