OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γιούχαραν τον εγκληματία Νετανιάχου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Προκλητικός και κυνικός παρουσιάστηκε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο εγκληματίας πολέμου Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκαλώντας τα μέλη της Συνέλευσης που εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών αποχώρησαν. Την ίδια ώρα η πολεμική μηχανή του, σκορπούσε το θάνατο ισοπεδώνοντας τα νότια προάστια της Βυρητού.

Ο μακελάρης της Μέσης Ανατολής μιλώντας σε άδεια έδρανα ανέφερε πως δεν υπάρχει σπιθαμή του Ιράν που να μην μπορεί να πλήξει το Ισραήλ, το οποίο ισχυρίστηκε πως επιδιώκει την ειρήνη αλλά παλεύει για την ύπαρξή του. Xωρίς να δίνει σαφή απάντηση στις διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία στο νότιο Λίβανο, , ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προεδοποίησε: Όσο η Χεζμπολάχ ακολουθεί πορεία πολέμου, δεν αφήνει άλλη επιλογή στο Ισραήλ.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιστρέψουν ασφαλείς οι πολίτες μας στα σπίτια τους στη μεθόριο με το Λίβανο και δεν θα δεχτούμε ένα στρατό τρομοκρατών στα βόρεια σύνορά μας, πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Η χώρα μου είναι σε πόλεμο, αγωνίζεται για τη ζωή της. Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε αυτούς τους βάρβαρους δολοφόνους. Οι εχθροί μας δεν επιδιώκουν μόνο να μας καταστρέψουν, επιδιώκουν να καταστρέψουν τον κοινό πολιτισμό μας και να μας γυρίσουν όλους σε μια σκοτεινή εποχή τυραννίας και τρόμου. Ως εδώ με την Χεζμπολάχ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Γάζα, εκεί που έχει δολοφονήσει πάνω από 30.000 παιδιά, τονίζοντας με κυνισμό ότι η Χαμάς πρέπει να φύγει δια παντός και ότι ειρήνη θα επιτευχθεί εάν επιστραφούν οι Ισραηλινοί όμηροι. Ο Ισραηλινός στρατός έχει εξοντώσει το ήμισυ των 40.000 μαχητών της Χαμάς και το 90% των εγκαταστάσεων της, πρόσθεσε.

Δεκάδες διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επιχείρηση σε Γάζα και Λίβανο. Αποδοκιμασίες ξέσπασαν από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα, ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με κυνικότητα επέμεινε: «Αποφάσισα να έρθω εδώ και να ξεκαθαρίσω ενάντια στα ψέματα και τις συκοφαντίες που ακούγονται».

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice

Ζελένσκι: «Εποικοδομητική» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Συμπλοκή στο Λαύριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 13 προσαγωγές ανηλίκων

otavoice

Χ. Δούκας: «Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

otavoice

Η Άλις Βάιντελ πρώτη υποψήφια καγκελάριος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

otavoice

Σφοδρό χτύπημα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Εκατοντάδες νεκροί- Θρίλερ με τον Χασάν Νασράλα

otavoice