OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Άλις Βάιντελ πρώτη υποψήφια καγκελάριος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

Το ακροδεξιό κόμμα AfD για πρώτη φορά κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές στη Γερμανία με υποψήφια καγκελάριο. Το χρίσμα της υποψηφίου θα διεκδικήσει η πρόεδρος του κόμματος Άλις Βάιντελ (Alice Weidel) μετά από συμφωνία με τον συμπρόεδρο του κόμματος, Τίνο Κρουπάλα.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία της ανατολικής Γερμανίας το εξτρεμιστικό ακροδεξιό κόμμα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ενώ άνοδο είχε και στα άλλα δύο ανατολικογερμανικά κρατίδια, Σαξονία και Βρανδεμβούργο, όπου ήρθε με μικρή διαφορά δεύτερο δύναμη.

Η υποψηφιότητα της Βάιντελ θα αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού προηγηθεί παγγερμανική διάσκεψη του AfD στις 2 Δεκεμβρίου. Επίσημα θα ανακηρυχθεί η υποψηφιότητά της στο παγγερμανικό συνέδριο του κόμματος το Μάρτιο.

Η σαρανταπεντάχρονη Άλις Βάιντελ είναι μέλος του AfD από το 2013. Είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AfD από το 2017 – και από το 2021 πρόεδρος του κόμματος με τον Τίνο Κρουπάλα.

Στην ιδιωτική της ζωή, η Άλις Βάιντελ ζει στο Ueberlingen στη λίμνη της Κωνσταντίας στο τριεθνές Γερμανίας, Ελβετίας, Αυστρίας. Ως δηλωμένη ομοφυλόφιλη συζεί με την ελβετικής υπηκοότητας, Σάρα Μπόσαρντ. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice

Ζελένσκι: «Εποικοδομητική» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Συμπλοκή στο Λαύριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 13 προσαγωγές ανηλίκων

otavoice

Χ. Δούκας: «Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

otavoice

Γιούχαραν τον εγκληματία Νετανιάχου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

otavoice

Σφοδρό χτύπημα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Εκατοντάδες νεκροί- Θρίλερ με τον Χασάν Νασράλα

otavoice