OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ροζένα Ξυλοκάστρου – Κάηκε πυροσβεστικό

Νύχτα κόλαση στη Δυτική Κορινθία – Ξεπερνά τα 10χλμ το πύρινο μέτωπο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά- Δερβένι Ξυλοκάστρου Κορινθίας στη θέση Ψιλή Ράχη που ξέσπασε το μεσημέρι, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιουλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «είναι μια σοβαρή κατάσταση, δύσκολη η νύχτα που μας περιμένει». «Οι άνενοι είναι το ίδιο δυνατοί με το πρωί», πρόθεσε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και από γειτονικούς νομούς. Επι τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα 81 πυροσβεστικά οχήματα με 255 πυροσβέστες, 62 άτομα πεζοπόρα τμήματα. Συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Από αέρος επιχείρησαν 24 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα  14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

 Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Ροζενά Κορινθίας. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, υο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί πριν εγκλωβιστεί στην φωτιά. Ωστόσο, το όχημα κάηκε ολοσχερώς

Μηνύματα απο το 112

Στις 17.25 ώρα εστάλη μήνυμα απο το 112 προς τους πολίτες της περιοχής των Ροζενών να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακολούθησε μήνυμα στις 17.26 ώρα οι πολίτες στην περιοχή Πύργος Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μεντουργιανικά. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δερβένι.

Σχετικά Άρθρα

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Ισραηλινά άρματα μάχης έτοιμα να εισβάλουν στο Λίβανο

otavoice

Ανδραβίδα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Κουρτέσι

otavoice

Γερουλάνος από Κρήτη: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ηγεσία και σελίδα στο ΠΑΣΟΚ

otavoice

Αυστρία: Το ακροδεξιό FPÖ κερδίζει τις εκλογές

otavoice

Ελληνική Λύση: Ο Κ. Μητσοτάκης γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα

otavoice

Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

otavoice