OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Παράλληλες εκδηλώσεις του Open Air Film Festival Stroggylo 2019

Στην σημερινή 3η προβολή της θεματικής ενότητας κοινωνικοπολιτικές ταινίες θα προβληθεί η Αντιναζιστική ταινία Μαθήματα Αμερικανικής ιστορίας / American History X στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Στόχος της συνεργασίας για την προβολή κοινωνικοπολιτικών ταινιών είναι να αποτελέσουν ένα βήμα διαλόγου για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Προσκεκλημένος στη σημερινή προβολή θα είναι ο καθηγητής κ Σπύρος Μαρκέτος. Ο Σπύρος Μαρκέτος από το 2001 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία των Νεώτερων και Σύγχρονων Πολιτικών και Κοινωνικών Ιδεών». Ασχολείται ερευνητικά με τη μελέτη των ιδεολογιών, με έμφαση στον σοσιαλισμό και τον φασισμό, καθώς και με την ιστορία του φύλου.

Σχετικά με το American History X:

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό αμερικάνικο αντιναζιστικό φιλμ, του 1998, σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι, με τους: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φερλόνγκ, Φαϊρούζα Μπαλκ, Μπέβερλι Ντ’Άντζελο, Ελιοτ Γκουλντ, Στέισι Κιτς.

Ένας Αμερικανός νεοναζί, που μόλις αποφυλακίστηκε για το φόνο δύο μαύρων, προσπαθεί να πείσει τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος τον έχει ως ίνδαλμα, για το αδιέξοδο της ρατσιστικής φιλοσοφίας του μίσους. Yποψηφιότητα για Oscar Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου o Έντουαρντ Νόρτον, το 1999.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Βόλου: Απαγορεύεται το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες λόγω των νεκρών ψαριών

otavoice

Εξηγήσεις δίνει αύριο στον πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

otavoice

Δήμος Τήνου: Νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

otavoice

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice