OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στους δρόμους ξαναβγαίνουν οι “γουρούνες”

Επιστρέφουν  στους δρόμους οι  τετράτροχες μοτοσικλέτες έως 125 κυβικά, γνωστές ως  “γουρούνες” όπως προανήγγειλε μέσω συνέντευξης του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, με πρωτοβουλία του Χρήστου Σπίρτζη, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, με τις αντιδράσεις από τους χιλιάδες επιχειρηματίες του κλάδου να είναι έντονες.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε «παράλογο μέτρο» την απαγόρευση της κυκλοφορία τους και προανήγγειλε την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

«Η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Σε κάθε περίπτωση ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, θα διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice