OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέες τουρκικές απειλές: “Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο”

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

“Οι γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Ήδη ο Πορθητής, το Γιαβούζ και το Barbaros βρίσκονται στην περιοχή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν”, σημείωσε ο Φουάτ Οκτάι.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του το Σάββατο ανέφερε: “Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Για αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας”.

Την ίδια στιγμή, από το κατάστρωμα της τουρκικής φρεγάτας που συνοδεύει το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό. Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει τη στρατιωτική ισχύ μας», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice