OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ορκίστηκε σε κλίμα συγκίνησης η νέα δημοτική αρχή – Φωστηρόπουλος: «Το Παλαιό Φάληρο μας ενώνει»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και του νέου δημοτικού συμβουλίου, στον Πολυχώρου του Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, παρόντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ.κ. Συμεών ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Άψογα τηρήθηκε και οργανώθηκε η διαδικασία της ορκωμοσίας από τα στελέχη και τους εργαζόμενους που είναι στη συγκεκριμένη αρμοδιότητα του Δήμου, ενώ ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το πλήθος κόσμου, συγγενών, φίλων και πολιτών που προσήλθε με χαρά και συγκίνηση για να τιμήσει τη νέα δημοτική αρχή της πόλης.

Με την ολοκλήρωση του θρησκευτικού όρκου πήρε το λόγο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ο οποίος ευχήθηκε τόσο στο νέο Δήμαρχο όσο και στα μέλη της νέας δημοτικής αρχής καλή επιτυχία προσθέτοντας πως: «είναι η ώρα να αποδώσετε τιμή σε αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν. Η Εκκλησία θα είναι δίπλα σας».

Ρίγη συγκίνησης φυσικά σκόρπισε η ομιλία του πρώην Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ευχήθηκε με τη σειρά του καλή επιτυχία στον Γιάννη Φωστηρόπουλο και τη νέα δημοτική Αρχή ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο νέος Δήμαρχος θα συνεχίσει τη σπουδαία δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια στην πόλη του Π. Φαλήρου.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος αυτοδιοικητικός  παράγοντας και πλέον κοινοβουλευτικός, υπογράμμισε: «Κάναμε το Φάληρο καλύτερο και είμαι βέβαιος ότι και στη συνέχεια θα κάνει το ίδιο ο Γιάννης Φωστηρόπουλος .Το μοναδικό κόμμα που υπάρχει στο Π. Φάληρο είναι το Παλαιό Φάληρο! Ευχαριστώ για όλα και να έχετε πίστη».

Φυσικά, την αποθέωση γνώρισε ο νέος Δήμαρχος όταν πήρε το λόγο, όπου καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που βρέθηκε στον Πολυχώρου του Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

Κατά την ομιλία του ο Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε πως ο Δήμος δεν θα μείνει αμέτοχος σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πόλης και θα διεκδικήσει και θα έχει λόγο, θέσεις και προτάσεις σε κάθε κρίσιμο τομέα, δίνοντας βαρύτητα σε ζωτικής σημασίας θέματα για την περιοχή.

Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας του ο νέος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανέφερε πως: «Είμαστε όλοι μαζί για να πιέσουμε το κεντρικό κράτος και να κάνουμε πράξη την πόλη που ονειρευόμαστε. Μια σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη, συνεχίζοντας το έργο , βάζοντας την δική μας σφραγίδα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε όλοι μαζί πέρα από αποχρώσεις και διαχψρισμούς … Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στο Παλαιό Φάληρο….» ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Στην καρδιά μας έχουμε το εμείς και όχι το εγώ». Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εργαζόμενους του Δήμου χαρακτηρίζοντας τους «Δύναμη του Παλαιού Φαλήρου». Οι εργαζόμενοι δια του προέδρου του συλόγου τους τον ευχαρίστησαν , του ευχήθηκαν καλή θητεία και του πρόσφεραν μια ανθοδέσμη.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και οι βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης ,Άννα Καραμανλή, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Γιάννης Μπαλάφας.

Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην Δήμαρχοι Καψάνης Δημήτρης , Χρυσοβερίδης Γιώργος και Χατζηδάκης Διονύσης όπου ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο τους, πραγματοποιώντας μια ιστορική διαδρομή , στην αυτοδιοικητική πορεία της πόλης , ενώ ακόμη παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Τάσος Μαυρίδης. Επίσης παρών ήταν ο πολιτευτής Τάσος Γαιτάνης , σημαντικά πρόσωπα της ακαδημακής κοινότητας , σύλλογοι κια τοπικοί φορείς , καθώς κια οι τοπικές αρχές.

Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας Π. Φαλήρου Μαρία Μιχαλοπούλου με τη δυναμική σύζυγο του Δημάρχου, Ντόρα.

 

Το OTAVOICE βρέθηκε στην ορκωμοσία του Γιάννη Φωστηρόπουλου δια του διευθυντή του Θανάση Μπέλτσου, ο οποίος στην φωτογραφία φαίνεται με τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο- που τους συνδέει μια μακρά φιλία- και το  δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Μιχαϊλίδη.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice