OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκκίνηση, με ορκωμοσία Κουκοδήμου στην Κατερίνη

 Στην πλατεία Δημαρχείου , της Κατερίνης  έγινε σήμερα το μεσημέρι,  η  ορκωμοσία του εκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των Κοινοτήτων του  Δήμου Κατερίνης που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιος και ακολούθως ο δήμαρχος και τα μέλη των συμβουλίων έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο. Με την απαγγελία από τον Κώστα Κουκοδήμο έγινε η διαδικασία της ορκωμοσίας με πολιτικό όρκο , για τα μέλη που το επιθυμούσαν, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Ο Κώστας Κουκοδήμος έδωσε τον θρησκευτικό όρκο , έχοντας δίπλα του τους δυο βασικούς διεκδικητές της δημοτικής αρχής , τον απερχόμενο Σάββα Χιονίδη και τον Γιώργο Νταντάμη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας  Ζέρβας ο οποίος είναι εξάδελφος του δημάρχου Κατερίνης αλλά  και συγχωριανός του από  τον Άγιο Δημήτριο, βρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας και έκανε δώρο, εκτός των άλλων, μία γραβάτα με το διακριτικό σήμα του δήμου Θεσσαλονίκης. Μία ίδια γραβάτα φορούσε κ. Ζέρβας  στην ορκωμοσία του πριν από λίγες μέρες.

Πλήθος κόσμου , που έκανε το αδιαχώρητο στην πλατεία Δημαρχείου συνεχάρει την νέα δημοτική αρχή , ευελπιστώντας σε μια νέα δημιουργική θητεία.

Από τους επίσημους προσκεκλημένους ξεχώρισε η παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα , του  πρόεδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου και του νέου δημάρχου  Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου  Ζέρβα.

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης  με δήλωση του αναφέρθηκε στη σημερινή μέρα κάνοντας ένα μικρό απολογισμό και καταλήγοντας υπογράμμισε: “Καλή αρχή στο νέο Δήμαρχο, στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, στους νέους Τοπικούς Συμβούλους.Εύχομαι όταν θα ολοκληρώνουν την θητεία τους να έχουν στην καρδιά του όση αγάπη πήρα εγώ αυτά τα 12 χρόνια.”

Το πρακτικό ορκωμοσίας υπέγραψε ο δημοτικός σύμβουλος Φιλοκώστας Κωνσταντίνος , του συνδυασμού Γιώργου Νταντάμη και ευχήθηκε:” Καλή αρχή και  καλή δύναμη σε όλους για έναν δήμο Κατερίνης που αξίζει να ζεις.”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Μακρίδης μετά την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας δήλωσε:

“Ανανεώνοντας την θητεία μου στον δήμο Κατερίνης και επίσημα σήμερα το μεσημέρι με την ορκωμοσία, εγκαινιάζουμε μια καινούργια εποχή για τον δήμο μας.
Πιστός στις αρχές μου και πάνω από όλα στον όρκο που έδωσα, η υπόσχεση που δίνω είναι πως θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου.
Μαζί θα αγωνιστούμε για μια ακόμη φορά όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, για να δίνουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα, να αναδεικνύουμε θέματα, πρακτικές, λογικές και αποφάσεις.
Στις νέες προκλήσεις που έρχονται, θα είμαι εδώ, παρών, για το καλό του τόπου μας, για το αύριο των παιδιών μας!
Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, από τα βάθη της καρδιάς μου !!!”

Μετά την τελετή ακολούθησε γεύμα σε θετικό κλίμα , με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στα της επόμενης μέρας….πρόσωπα και πολιτικές.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice