OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνάντηση Παμμακεδονικών, ΠΟΠΣΜ και τοπικών συλλόγων στην Προσοτσάνη Δράμας

Συνάντηση Παμμακεδονικών, ΠΟΠΣΜ και τοπικών συλλόγων στην Προσοτσάνη Δράμας.

Σήμερα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις συναντήθηκαν με συυλλόγους της ΠΟΠΣΜ και άλλους ενδιαφερόμενους στο πολιτιστικό κέντρο «ΗΩΣ» του Μουσικοχοτευτικου Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Προσοτσάνης Δράμας. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ συλλόγων από την Ελλάδα και την ομογένεια, αλλά και η αμείωτη συνέχιση του αγώνα κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.Παρόντες ήταν και τα μέλη της δραστήριας διαδικτυακής ομάδα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μοιράστηκαν δωρεάν εκ μέρους των Παμμακεδονικών, βιβλία με αυτοκόλλητα για παιδιά ηλικίας 9-12 χρονών. Τα βιβλία\κόμιξ με αυτοκόλλητα περιέχουν την Μακεδονική μας ιστορία αρχίζοντας από την αρχαιότητα (εποχή Φιλίππου, Μεγάλου Αλεξάνδρου) συμπεριλαμβάνουν την ιστορία του Χριστιανισμού στην Μακεδονία, εμπεριέχεται ο Μακεδονικός Αγώνας και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι.

 

Όπως μας δήλωσε η πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη “η ιστορία μας στα σχολικά βιβλία αλλοιώνεται και βάλλεται από πολλούς φορείς ενδοχώριους και εξωχώριος. Εμείς τώρα πρέπει να πάρουμε το πρόβλημα στα χέρια μας και να ανατρέψουμε την καταστροφική αυτή κατάσταση για να σώσουμε την ιστορία μας και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Δηλαδή να σώσουμε τα παιδιά μας από την πλύση εγκεφάλου που κάποιοι έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν στις μελλοντικές γενιές.

Αυτή η σημαντικότατη ενέργεια δεν στοχεύει  μόνο να μιλήσουμε για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, αλλά να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα, πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποχωριστούμε την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice