OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αγωνιά ο δήμαρχος Παιονίας από την νέα μεταφορά μεταναστών στη Νέα Καβάλα- Δεν έχουμε υποδομές

Την αγωνία του εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος  τόνισε πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς αλλά και δυσκολία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τη μεταφορά 1.000 από τους συνολικά 1.500 αλλοδαπούς από το κέντρο της Μόριας στην Λέσβος στο Κιλκίς.

Ο κ.  Κώστας Σιωνίδης σήμανε συναγερμό στις κρατικές αρχές ,  τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

«Η κίνηση να μετακινηθούν εδώ οι πρόσφυγες μας αιφνιδίασε. Θέλουμε να γίνουν από την πολιτεία άμεσα έργα υποδομής για να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στην διαμονή των προσφύγων όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής»δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Παιονίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιωνίδης είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί άμεσα ένας μεγάλος αγωγός ο οποίος θα «τρέξει» από το υδραγωγείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς μέχρι τη Νέα Καβάλα μεταφέροντας νερό και θα εξυπηρετεί απρόσκοπτα ολόκληρη την περιοχή. Εκτός από τους κατοίκους περιμετρικά του οικισμού υπάρχουν και δεκάδες σταβλικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο οικισμό.

Εκτός από την υδροδότηση προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με την διαχείριση των απορριμμάτων, μιας και οι υπάρχουσες υποδομές του δήμου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κατακόρυφη αύξηση των απορριμμάτων που θα φέρει η μεταφορά των μεταναστών.

«Ο στόλος του δήμου είναι μικρός και τα οχήματα παλιά. Χρειαζόμαστε ενισχύσεις» δήλωσε ο Κώστας Σιωνίδης. Επίσης ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών  δυνάμεων σε ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας την περιοχή και να αποφευχθούν έκτροπα και φαινόμενα πλιάτσικου στις περιουσίες των κατοίκων,

Ο νέος δήμαρχος επισκέφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο τον κέντρο φιλοξενίας που θα μεταφερθούν οι περίπου 1.000 αλλοδαποί.

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice