OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου

Με τους νέους Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε στο  Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μια πρώτη εικόνα από τον μελλοντικό τρόπο διακυβέρνησης των Περιφερειών είχε η σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψη μάλιστα της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν οι Υπουργοί που εμπλέκονται με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως οι κ. Θεοδωρικάκος , κ. Γεωργιάδης , κ. Πιερακάκης., κ. Γεραπετρίτης.

Σε ανύποπτο χρόνο κατά την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεδριάζει με τους 13 περιφερειάρχες όσο συχνά συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο», τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στον ρόλο της αυτοδιοίκησης. Κάτι που δείχνει και στην πράξη με την σημερινή του κίνηση, λίγες μέρες αφού ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι νέες Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Στόχος είναι να επιτευχθεί η συνέργεια του κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες που θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και την συνεργασία μεταξύ των 13 περιφερειαρχών.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοικτή γραμμή ανάμεσά τους, ώστε να προωθούνται χωρίς προσκόμματα οι αναπτυξιακές δράσεις των Περιφερειών και να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να έχει αδιαμεσολάβητη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συμβάλει εκ της θέσεως του για την επίλυση τους.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες αναφέρθηκαν στα ζητήματα που ταλαιπωρούν τις Περιφέρειες ευθύνης τους αλλά και στο νέο νόμο για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τους Περιφερειάρχες ήταν και η ΔΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice