OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Προσφυγή καταστηματαρχών στον Εισαγγελέα για έργα του Δήμου Δράμας

Στην… αντεπίθεση πέρασαν οι καταστηματάρχες στην Σκρα που απευθύνθηκαν στην εισαγγελία για τα έργα του Δήμου Δράμας.

Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την διαμόρφωση της διασταύρωσης επί των οδών Σκρα και Βεργίνας διότι δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  από τα έργα που έκανε στο ίδιο σημείο ο Δήμος Δράμας. Το θέμα συζητήθηκε και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προτάθηκαν λύσεις, όμως η κατάσταση παραμένει όπως διαμορφώθηκε

Σε γραπτό κείμενο τους οι καταστηματάρχες εξηγούν τα παρακάτω:

«Εδώ και δυο μήνες από τον Σεπτέμβριο, προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα που μας δημιουργεί η αυθαίρετη παρέμβαση του Δήμου Δράμας στην διασταύρωση των οδών Σκρά και Βεργίνας και η δημιουργία δυο νησίδων με την πρόφαση της ρύθμισης της κυκλοφορίας και της παράνομης στάθμευσης στην περιοχή”.

Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν επίσης ότι  “Προσφύγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι του 70% των δραμινών αποδοκίμασαν την εν λόγω παρέμβαση και πρότειναν  συγκεκριμένες λύσεις, αφού επιβεβαιώθηκε ότι η δήθεν ρύθμιση περισσότερα προβλήματα δημιουργεί και κανένα δεν λύνει. Ακόμη και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης συντάχθηκαν με το αίτημά μας για διαφορετική αντιμετώπιση  του προβλήματος  παράνομης στάθμευσης αλλά επιθυμούμε η ρύθμιση της κυκλοφορίας να γίνει με τρόπο που να μην καταστρέφονται οι επιχειρήσεις μας.

Δυστυχώς ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος παρότι είχε καταδειχθεί η βούληση των περισσοτέρων να προχωρήσουν σε ουσιαστική λύση του προβλήματος δεν έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία  και δεν λήφθηκε απόφαση.

Επειδή, όπως λένε οι καταστηματάρχες, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψε και πρόβλημα νομιμότητας της εν λόγω παρέμβασης, επειδή οι ρυθμίσεις είναι αντίθετες με τις προβλεπόμενες στην κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει σήμερα, με έγγραφό μας ζητήσαμε να μας γίνει γνωστό αν είναι νόμιμη η κυκλοφορία από την οδό Εμμ. Παπά προς την οδό Βεργίνας μέσω της οδού Σκρα. Δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση. Αυτό μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Εισαγγελία Δράμας, η οποία διέταξε την διερεύνηση της καταγγελίας μας.

Σήμερα δυο μήνες μετά και ενώ οι εν λόγω παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και έχουν δυσκολέψει και περιορίσει την κίνηση πεζών και οχημάτων, κάτι που μας θίγει ως κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής ο Δήμος της Δράμας αδρανεί, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει ότι η απόφαση του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν λανθασμένη. Δεν προχωρά ούτε σε ολοκλήρωση της παρέμβασης, ούτε σε ακύρωσή της, ούτε σε νόμιμη προσαρμογή της. Επιλέγει να μας ταλαιπωρεί και να μας ζημιώνει οικονομικά  και επαγγελματικά.

Λυπούμαστε πολύ, όμως διαπιστώνουμε  ότι η Δημοτική Αρχή όχι απλά δεν σέβεται τους Δημότες αλλά δεν σέβεται ούτε την ίδια της την υπόσταση.

Πιστεύουμε πλέον ότι σκόπιμα στρέφεται εναντίον των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής, γιατί κανένας εγωισμός και καμία αλαζονεία της εξουσίας δεν δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice