OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Ενημερωτική συνάντηση Κασαπίδη -Πλακεντά για την πορεία έργων και προγραμμάτων στην Εορδαία

Ενημερωτική συνάντηση με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, με την παρουσία  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη και του Δημάρχου Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά.
Η  συνάντηση είχε ως ατζέντα συζήτησης και ενημέρωσης , την πορεία υλοποίησης έργων και την απορροφητικότητα προγραμμάτων στον Δήμο Εορδαίας.

Καθυστερήσεις και κίνδυνοι απένταξης για μια σειρά έργων του Δήμου Εορδαίας που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, ανέδειξε η συνάντηση με τον νέο δήμαρχο να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, ο οποίος καταρτίζει ένα σχέδιο δράσης για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών, ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να επιταχυνθούν έργα.

Αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους υλοποίησης τους.

Η νέα δημοτική αρχή δίνει τεράστια σημασία στην αναζήτηση νέων προγραμμάτων μέσα από Ευρωπαικά Προγράμματα και Εθνικούς Πόρους , σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών στο δήμο Εορδαίας. Πρέπει να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν , μας ανέφερε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

«Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει το περιθώριο να χάσει ούτε ένα ευρώ  και στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και όλοι μαζί να “βάλουν πλάτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Ο Δήμος Εορδαίας αντιμετωπίζει προβλήματα σε σοβαρά έργα, και στόχος είναι σε συνεργασία με τον δήμο να «καταφέρουμε το ακατόρθωτο»,  προσέθεσε ο κ. Κασαπίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice