OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περαχώρα στο Λουτράκι, ενώ από νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή και μπήκαν στην μάχη και τα εναέρια μέσα με συνεχείς ρίψεις.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Από χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων , σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα , μας τόνισε την δυσκολία της συγκεκριμένης εστίας κυρίως λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν, επίσης, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice