OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Τρικκαίων: Συνέδριο «Restart mAI City» – LIVE

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα.

Το 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City απευθύνεται στο σύνολο των Δημοτικών Αρχών της Ελλάδας και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 αιρετοί.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι, να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτύξουμε πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η θεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Τις 2 πρώτες ημέρες του Συνεδρίου οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Την Τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι θα γνωρίσουν, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για το σύνολο των εφαρμογών και λύσεων που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων (εφαρμογές Smart Trikala, ΜΕΑ, GiSeMi, Activage, κ.λπ.).

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

*Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων.

*Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων.

*Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

*Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

*Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων.

*Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

*Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις.

*Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

*Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

Κώστας Σκρέκας: “Για τις βιώσιμες πόλεις χρειαζόμαστε επάρκεια στην τροφή. Πρέπει να παράγουμε περισσότερα τρόφιμα και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή”.

Κώστας Αγοραστός: “Εξυπνη” πόλη είναι εκείνη που προσδιορίζεται από τους ίδιους τους πολίτες, όταν ο πολίτης είναι ευχαριστημένος από την πόλη, την Πολιτεία, το κράτος: το «μικρό» θα μιλάει για το «μεγάλο». Χαιρόμαστε που τα Τρίκαλα έχουν πάρει τον τίτλο της «έξυπνης πόλης».

Δημήτρης Παπαστεργίου: “Να σκεφτούμε διαφορετικά. Να επανεκκινήσουμε τους Δήμους μας. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει τομές μαζί με την κεντρική διοίκηση. Να αλλάξουμε πριν μας αλλάξουν!”.

Μάρκος Δανάς: “Η τοπική κοινωνία να έχει άποψη μέσω διαβουλεύσεων για τους ιαματικούς πόρους, όπως έκαναν τα Τρίκαλα”.

Αλεξάνδρα Σδούκου: “Στηρίζουμε τις ενεργειακές κοινότητες. Ο Δήμος Τρικκαίων σύστησε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα θέματα της ενέργειας στα χέρια τους”.

Νίκος Χιωτάκης: “Οι Δήμοι να βγουν μπροστά και να λύσουν προβλήματα από την κλιματική αλλαγή. Κυρίαρχο ζήτημα, οι τρόποι διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, κυρίως των αστικών”.

Σπύρος Κωνσταντόπουλος: “Νέες θέσεις εργασίας από τον ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, σύντομα εφαρμόζεται η οικιακή κομποστοποίηση”.

Δημοσθένης Γιαννακουλόπουλος: “Υπό κλίμακα, τα Τρίκαλα είναι το Γκέτεμποργκ της Ελλάδας. Δύσκολο το έργο του Smart City, καθώς χρειάζονται και ανθρώπινοι πόροι”.

Χρήστος Καρακίτσιος: “Με το λογισμικό Mind the Pump για τα αντλιοστάσια λυμάτων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ μπορούμε να ελέγχουμε, να επιτηρούμε και να μετρούμε οτιδήποτε μπορεί να είναι on line για τους τεχνικούς της Δημοτικής Επιχείρησης, βελτιώνοντας τις αποδόσεις και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες”.

Ηλίας Σαββάκης & Μιχάλης Σπανός: “Οι πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης και τα μετρήσιμα δεδομένα για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου ομαδοποιούν τα αιτήματα, για το «τι θέλει ο πολίτης από τον Δήμο”.

Λεωνίδας Ανθόπουλος: “Διαφάνεια και ενδυνάμωση για τους Δήμους του μέλλοντος μέσα από το παράδειγμα των Τρικάλων”.

Θεματική ενότητα: Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων – Νίκος Χιωτάκης, Χρήστος Καρακίτσιος, Δημοσθένης Γιαννακουλόπουλος, Μάρκος Δανάς, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice