OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η “απόβαση” στη Λέσβο συνεχίζεται-Πέντε βάρκες με 200 μετανάστες

Η “απόβαση” εξ Ανατολών συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πέντε βάρκες, που υπολογίζεται ότι συνολικά μετέφεραν 200 μετανάστες, προσέγγισαν σήμερα σε τρία διαφορετικά σημεία, κοντά στο βόρειο τμήμα της Λέσβου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σχετικό  βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media από το politika.lesvos δείχνει  η μία από τις βάρκες, τη στιγμή που προσεγγίζει την ακτή του νησιού, ενώ τους περιμένουν κάποιοι σύνδεσμοι υποδοχής ( σαν να ήξεραν για την άφιξη τους).

Αυτά την ώρα που στο νησί της Λέσβου επικρατεί μια εκρηκτική κατάσταση , με την Μόρια να είναι έτοιμη να εκραγεί , με τα επεισόδια μεταξύ εθνοτήτων να είναι σε καθημερινή βάση. Την ώρα που επιχειρείτε η αποσυμφόρηση  αφού  350 άνθρωποι αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή ,  110 την περασμένη Τετάρτη και ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή, οι διακινητές φροντίζουν να περνούν από τα τουρκικά παράλια και νέες ροές.

Σημειώνεται ότι χθες έλαβε χώρα η τρίτη επιχείρηση μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας, κατά την οποία 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Σήμερα,  στον καταυλισμό της Μόριας, πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία με αιτήματα την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας στον καταυλισμό και την απόδοση δικαιοσύνης για τα προχθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice