OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Από το 2012 έχει να κλείσει ισολογισμό ο δήμος Ωρωπού- Αλήθειες και ψέματα

Αποκαλυπτικές ήταν οι πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού Αττικής , όπου ήρθαν στο φως απίστευτες καταγγελίες από την νέα δημοτική αρχή , για θέματα κακοδιαχείρισης και οσμής σκανδάλων.

Ίσως το πιο κραυγαλέο που δείχνει τον τρόπο που διοικήθηκε τα περασμένα χρόνια ο δήμος Ωρωπού , είναι το γεγονός ότι για τα έτη 2012 -2018 δεν υπάρχουν κατατεθιμένοι ισολογισμοί.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός στο δημοτικό συμβούλιο , για να λάβει την απάντηση από τον απερχόμενο Θωμά Ρούσση , ότι η ευθύνη βαρύνει τον προκάτοχο του κ. Ι. Οικονομάκο ( ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος μέχρι το 2014) και ότι αυτός κατάφερε με προσωπική του παρέμβαση,να κλείσει ο ισολογισμός του 2011.

Εγώ τον έκλεισα τον Ισολογισμό του 2010-2011 , τον “μπαλαμουτιάσαμε” για να κλείσει , ανέφερε από μικροφώνου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ρούσσης.


Όμως η αναφορά αυτή του Θ. Ρούσση ( ότι αυτός “μπαλαμούτιασε τον Ισολογισμό του 2011)  , όπως τονίζει  ο δήμαρχος Ωρωπού επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες μας και δείχνει ότι η απερχόμενη διοίκηση προσπαθεί με ψεύδη και κατασκευασμένες δικαιολογίες να παραπλανήσει τους δημότες και να κρύψει την αλήθεια.

Δείχνει επίσης και την νοοτροπία της απερχόμενης διοίκησης , που “μπαλαμούτιαζε” προφανώς και άλλα πράγματα στη διοίκηση του δήμου Ωρωπού.

Για αυτό ο Θ. Ρούσσης  ζητά προσχηματικά γενικό οικονομικό έλεγχο, λέει ο κ. Γιασημάκης ,  μιας και ξέρει ότι από την ώρα που δεν υπάρχουν επίσημοι ισολογισμοί , αυτός θα τελειώσει σε μια δεκαετία. Έτσι ελπίζει ότι θα αποφύγει τις ευθύνες του. Για αυτό και εμείς ζητάμε στοχευμένο οικονομικό έλεγχο, να λάμψει άμεσα η αλήθεια.

Αποκάλυψε  λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης , επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο ισολογισμός του 2011 , εγκρίθηκε και υπεγράφει από την διοίκηση του τεως δημάρχου Ιωάννη Οικονομάκου σε συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15-4-2014 με αριθμό  απόφασης 85/2014.

Σας παρουσιάζουμε  ΕΔΩ το αποδεικτικό έγγραφο , όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια.

Ακούστηκαν επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγελίες για κακοδιαχείρηση σε αναθέσεις έργων , προμήθεια υλικών (λαμπτήρες  φωτισμού) με υπερτιμολογήσεις , υπέρογκη κατανάλωση καυσίμων για το οποία έχει προκαλέσει εντύπωση ακόμη και η στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας -πλην αυτής του Θ.Ρούσση , που την αφορούν οι καταγγελίες- οι οποίες μέχι σήμερα δεν τοποθετήθηκαν , όπως θα αναμενόταν. Το γεγονός αυτό σχολιάζεται δεσμενώς στα πολιτικά πηγαδάκια του Ωρωπού και όπως μας μεταφέρουν είναι κάτι για το οποίο δεν το ανέμεναν και πίστευαν ότι θα ήθελαν οι παρατάξεις αυτές , να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε να δούμε αν τελικά τοποθετηθούν, ή η σιωπή τους κρύβει σκοπιμότητες , αναφέρουν.

 

Σχετικά Άρθρα

Με κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς αθλητές το Artemis Fight Night στο Μαρούσι

otavoice

Δ.Κατερίνης: Κέφι & χαμόγελα στην αποχαιρετιστήρια γιορτή των ΚΔΑΠ ΜΕΑ

otavoice

Μ. Μποκέας: Το έργο της Ελ. Βενιζέλου ανήκει σε όλο το Μαλεβίζι και κυρίως στις επόμενες γενιές

otavoice

Ε. Βάκα «Όσο είμαι Δήμαρχος, δεν θα επιτρέψω να γίνει ιδιωτική Μ.Ε.Α στην Αυλίδα».

otavoice

Ιδρύεται Κέντρο Καινοτομίας της Εκπαίδευσης στην Πέλλα

otavoice

Συνάντηση εργασίας, Δημάρχου Καβάλας και Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της ΑΜΘ

otavoice